Opinii

Jurnal de campanie (3) Final fericit în saga familiei Simonis. Freddy îl susţine pe “Bilă” pentru Primăria Moşniţa Nouă

În luna februarie producea o adevărată vâlvă în politica locală ştirea dată prima dată de deBanat, potrivit căreia Gerald Simonis, fratele mult mai cunoscutului Alfred Simonis, va candida la Primăria Moşniţa Nouă pe lista Pro România. Şi asta în condiţiile în care Alfred (zis şi Freddy) Simonis era în plină ascensiune politică, tocmai fiind ales preşedinte al PSD Timiş. În acelaşi timp, partidul lui Victor Ponta se “înfrupta” fără niciun fel de scrupule cu membri PSD.

“Ce lider eşti tu, când chiar propriul frate candidează pentru Pro România, partid care ne ia oameni la greu?”, putea fi întrebarea stânjenitoare pentru tânărul şi neliniştitul Freddy. Ulterior, candidatura pentru Pro România a lui Gerald (cunoscut mai mult drept “Bilă”) Simonis a fost confirmată oficial.

A venit criza coronaviruslui, iar alegerile locale au fost puse pe “hold”, astfel că o perioadă bună de timp nu s-a mai vorbit de astfel de treburi. De altfel, s-a şi stabilit atunci ca alegerile locale să fie amânate din primăvară în toamnă. Criza n-a trecut, dar problemele electorale au revenit.

Pe 10 iulie, aflăm astfel că, alături de Pro România, a sărit şi ALDE să-l sprijine pe “Bilă” Simonis în tentativa sa de cucerire a Primăriei Moşniţa Nouă. E drept, cu ALDE sau fără ALDE, tot acolo e, dar dădea parcă mai bine să spui că ai o alianţă în spate.

Supriza cea mare a venit însă zilele trecute, mai exact pe 30 iulie, atunci când Gerald Simonis a anunţat că se retrage din Pro România şi dă atacul la primărie îmbrăcat în haina de “independent”. Motivul? Cică oamenii din comună ar fi scârbiţi de politică şi politicieni. Greaţa lui Bilă de politică nu a fost însă chiar aşa mare încât să renunţe la sprijinul celor din ALDE şi Pro România. Ba din contră. Acestei alianţe i s-a alăturat, în ultimă instanţă şi PSD. Care nu mai scoate candidat propriu la Moşniţa Nouă, într-o vreme fiind vorba de fostul primar Ioan Sorincău.

Prin urmare, partidul condus de Freddy Simonis îl va suţine pe… independentul Bilă Simonis. Un final mai fericit nici că se putea în saga acestei familii greu încercate şi în care politica a băgat multă zâzanie! Pardon, un final şi mai fericit ar fi dacă Bilă Simonis ar câştiga primăria comunei periurbane, conduse din 2016 de liberalul Florin Bucur. Şi nu trebuie uitat nici candidatul USR PLUS, Cristian Fitz, cunoscut fiind faptul că în comunele periurbane alianţa a luat scoruri mari la europarlamentare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

4 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

4 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

4 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

5 ore ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

7 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

9 ore ago