Sănătate

SARS Cov2. Este nevoie de plasmă, la Timișoara, pentru a salva pacienți aflați în stare critică. Dacă v-ați vindecat de Covid-19 mergeți să donați

Pacienții care s-au vindecat de coronavirus pot dona plasmă, pentru a salva alte vieți. Plasma este administrată pacienților aflați în stare critică. Din păcate, la Timișoara, unii dintre cei vindecați se prezintă prea târziu la Centrul de Transfuzie Sanguină, atunci când nu mai au anticorpi. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara fac apel la cei vindecați să vină să doneze, pentru a-i putea salva pe cei aflați în stare critică.
Doctorii din linia întâi, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, au salvat deja patru oameni aflați în stare critică cu plasma donată de cei care s-au vindecat de Covid-19. Au nevoie în continuare de plasama vindecaților, pentru a-i salva pe cei care se află în stare critică.
Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, face un apel la cei care au trecut prin boală și sunt sănătoși – să vină să doneze, pentru a putea salva alte vieți.
Pacienții vindecați pot contacta de centrul de transfuzie sanguină în vederea programării pentru donare. Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara îl găsiți lângă Spitalul Județean, pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1 – https://www.ctstimisoara.ro/.
Plasma se va administra doar pacienților critici infectați confirmați cu COVID-19, cu vârsta de cel putin 18 ani, care sunt de acord cu administrarea de plasmă convalescentă COVID-19 și care se află într-o secție de Terapie Intensivă și prezintă o progresie rapidă a unei pneumonii severe ori cei care sunt ventilați mecanic de mai puțin de 10 zile sau în pragul intubației și ventilației mecanice.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago