Primăria Timişoara

La Drumul Boilor primarul Robu anunţă progresul momentului: „Se lucrează ceea ce se poate”

Unul dintre cele mai dragi proiecte ale primarului Nicolae Robu se prelungeşte mai mult decât se aştepta oricine. Drumul Boilor, alternativa creată de Primăria Timişoara la drumul judeţean dintre oraş şi Moşniţa Nouă e în continuare în stadiul de „se lucrează ceea ce se poate”, aşa cum spunea chiar Robu.

Ceea ce putea fi o variantă adevărată pentru decongestionarea traficului rutier dintre Timişoara şi Moşniţa Nouă, care intră în reabilitare şi lărgire, se lasă aşteptat în a fi finalizat. Vorbim, desigur, despre Drumul Boilor, o investiţie promovată şi susţinută de municipalitatea timişoreană, una care trebuia să fie gata de mult timp.
Ei bine, nu s-a întâmplat aşa şi nici nu se va întâmpla de curând. Stadiul lălăit al lucrărilor e recunoscut chiar de către Robu, care spune că se face ceea ce se poate lucra. El motivează stadiul actual al investiţiei pentru un drum de doar doi kilometri şi prin intermediul unui anumit proces de expropiere.
„Se lucrează ceea ce se poate lucra se va finaliza în curând şi un proces de expropiere care a devenit necesar pentru a avea traseul optim. La toamnă vrem să avem finalizate lucrările. Mai sunt şi lucrări în subteran care trebuie executate. Nu se va face acum acel sens giratoriu la intersecţia cu centura”, a declarat Nicolae Robu.
Amplasamentul a fost predat constructorului, o asociere condusă de societatea Super Cnstruct, încă din luna iulie a anului precedent. Suma alocată este de puţin peste 16 milioane de lei. Conform proiectului, drumul face legătura dintre ieşirea din Timişoara, pe strada Albăstrelelor şi Moşniţa Nouă, mai precid drumul comunal 149. Una dintre marile probleme ale acestui drum a apărut la intersecţia cu centura sud de ocoli. Aici s-a încercat forţarea notei şi s-a asfaltat Drumul Boilor atunci când lucrările la centură au ajuns să intersecteze drumul primarului, s-a sperat ca realizarea sensului giratoriu să se facă de cei de la CNAIR. „Şmecheria” nu a ieşit şi acum timişorenii vor plăti şi acest sens giratoriu, introdus „peste mână” în proiect. Robu a insistat că „asumă” şi acest proiect.
„A fost o dispută pe tema intersecţiei cu Centura Sud. Nu era prevăzută această intersecţie. Acum am lămurit lucrurile şi s-a intrat pe procedura tehnică. Se va face o giraţie, dar că pe banii existenţi pe Centura Sud nu se pot prelua suplimente de lcurări, s-a atins plafonul. Asumăm la Primăria Timişoara acele cheltuieli”, spunea primarul acum două săptămâni, după ce situaţia a ieşit la iveală.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

21 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

22 de minute ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

25 de minute ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

2 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

5 ore ago

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

21 de ore ago