Politica

Premierul Orban, în postură de „nu cunosc”, la Timişoara. El nu ştie nimic despre lista celor propuşi la Consiliul Judeţean

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a venit la Timişoara încercând să lase imaginea unui om imaculat, care habar nu are despre ce şi cine se află pe lista pentru Consiliul Judeţean Timiş, dar insistând că ştie despre Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara. De asemenea, Orban a spus că nu e de acord cu migraţia politică, dar că acum asta e, nu mai ai ce face, are loc.

Ludovic Orban nu ştie absolut nimic despre existenţa unui caz de persoană cu probleme pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean Timiş. Prezent la Timişoara, teoretic într-o vizită (mai mult) de lucru, el a avut şi ample discuţii politice cu membrii PNL, la Grădina de Vară, o acţiune unde presa a fost interzisă, dar care a fost transmisă pe internet.

E destul de posibil ca la componenta cu uşile închise să se fi discutat şi despre situaţia listei amintite, care ar avea câteva cazuri de „interpretabili” şi de pe care candidatul PNL la funcţia de preşedinte al CJ Timiş s-a retras. Chiar şi aşa, el nu a recunoscut asemenea discuţii, chiar a insistat că nu are habar despre asemenea probleme.

„Nu am cunoştinţe despre un asemenea caz în Timiş”, a spus, scurt, Orban, după care a părăsit conferinţa de presă susţinută în parcarea primăriei.

De asemenea, el s-a făcut că nu ştie despre eventualele probleme ale candidatului PNL la Primăria Timişoara, deşi i s-a sugerat să discute pe această temă. El a renunţat la candidatura sa la funcţia de primar al Bucureştiului, dintr- un motiv similar. Dar când a fost vorba să precizeze situaţia actuală, a vorbit despre primari din Piatra Neamţ şi Roman. Totuşi, ceva sugestii a făcut, voalat.

„Sunt situaţii diferite. (…) Nu poţi cere unui om care e doar suspect să îi interzici să candideze”, a declarat Ludovic Orban.

Traseiştii politici există, tolerăm situaţia

Timişul „colcăie” de traseişti politici atraşi ca un fluture de noapte la un bec. Premierul Orban nu e de acord cu situaţia, preşedintele Iohannis nu e de acord, dar aceasta se întâmplă.

„Avem o decizie a Biroului Politic Național privitor la cooptarea de primari. Sunt decizii care au fost luate, acum nu mai poți întoarce lucrurile, dar chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul doar înspre Partidului Național Liberal. Vă rog să urmăriți candidaturile tuturor formațiunilor politice și veți vedea că toate formațiunile politice au luat candidați de la alte partide politice. Nu numai PSD, ci și alte formațiuni politice au luat membri ai PNL cu sutele, candidând pe listele lor. Sunt împotriva traseismului politic și sunt convins că mass-media trebuie să prezinte traseismul politic, dar în mod obiectiv, privitor la toate formațiunile”,  a declarat premierul Ludovic Orban, prezent vineri la Timișoara.

El a mai afirmat că este un susţinător al Punctului 8 din Proclamaţia de la Timişoara, dar din păcate acesta nu a fost pus în practică.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago