Politica

Primarul PNL din Deta, Petru Roman, câştigă lupta cu PSD în instanţă şi continuă cursa pentru al patrulea mandat

Devenit cunoscut după ce a fost suspendat din funcţie în urma declarării incompatibilităţii, dar şi pentru acţiunile fiilor săi, implicaţi în mai multe evenimente neplăcute, primarul Detei, Petru Roman, a anunţat că a câştigat în instanţă disputa avută cu cei de la PSD, care au contestat dreptul acestuia de a intra în cursa pentru un nou mandat.

Petru Roman, edilul şef din Deta, reuşeşte să treacă de o nouă dispută în instanţă, având succes într-un proces cu cei de la PSD, prin care acest partid contesta dreptul său de a reintra în cursa pentru un nou mandat.

Acum, cu hotărârea primită, el acuză Partidul Social Democrat că e în pană de idei şi caută modalităţi alternative de a obţine primăria din oraşul timişean.

„Acțiunea PSD prin care contestau candidatura mea la funcția de primar al orașului Deta a fost respinsă de instanțele din Deta și din Timișoara. Este o decizie firească și se dovedește încă o data că justiția își face datoria. PSD-ul ține să ne arate încă o dată că este în pană de idei și apelează la orice stratagemă în încercarea de a pune mâna pe Primăria Deta. Mă bucur că judecătorii au analizat faptele și documentele din dosar, printre care și acceptarea candidaturii mele din partea Autorității Electorale Permenente și nu s-au lăsat influențați de agresivitatea celor care ar trebui să înțeleagă că bătăliile elctorale se dau la urne. PSD-ul se străduiește să mă discrediteze, dar nu face altceva decât să se facă de râs. Mă întreb acum ce alte lucruri necurate mai sunt capabili să facă și vă spun sincer că mă aștept la orice”, a anunţat Roman.

Şi, la scurt timp de la acest anunţ, sâmbătă. spune Roman, pe străzile din Deta au fost distribuite o serie de flyere, care avertizau că el ar fi incompatibil şi că nu poate candida.

„Astăzi în Deta a fost distribuit un flyer conținând informații false în legătură cu o presupusă stare de incompatibilitate în care m-aș află. Sunt doar calomnii și consider că sunt ținta unei campanii de defăimare. De aceea am luat deja legătura cu un avocet pentru a depune o plângere penală împotriva celor care răspândesc informații false despre mine chiar în ziua în care Tribunalul Timiș a respins contestația candidaturii mele pentru un nou mandat. Atât instanța cât și Autoritatea Electorală Permanentă au decis că am dreptul să candidez la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie”, a mai anunţat Petru Roman.

Vă reamintim că primarul din Deta a fost suspendat din funcţie, în urm aunei decizii de incompatibilitate. El era acuzat că în timp ce era primar, ar fi fost şi acţionar la o firmă care a avut mai multe contracte cu primăria. Roman a contestat în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate şi a câştigat anul trecut în instanţă, fiind reinstalat pe funcţie.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

2 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

6 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

8 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

8 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

9 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

9 ore ago