Sport

Rugby în memoria a doi sportivi de excepție

În weekend a fost ziua în care doi apreciați jucători de rugby, au fost rememorați pe terenul unde se împlinesc multe vise. Arena Gheorghe Rășcanu a fost gazda memorialului Cristi Breb și Chester Williams.
Timișoreanul Cristi Breb – au trecut 19 ani de cand a plecat dintre noi. El a fost un coleg deosebit, prieten special și component al “U- Eltim” Timișoara, internațional U20, care a plecat prematur în lumea cealaltă!
Sudafricanul Chester Williams – a trecut 1 an de când a fost “convocat” să antreneze echipa de rugby din ceruri. La fel cum a venit (în ultimele două rânduri), ca să dea un “șoc“ echipei Timișoarei, în câștigarea unor trofee, la fel a plecat și dintre cei pământeni, lăsând o undă de șoc care mai vibrează și acum.
Aportul lui a fost esențial în îmbogățire patrimoniului echipei și va rămâne pentru totdeauna în inimile suporterilor timișoreni. De la nivelul său a venit de mai multe ori să susțină echipele de juniori sau copii ai clubului Warriors Timisoara, ajutând cu un sfat sau o încurajare. Referitor la acest moment, viata ne-a mai dat o palma si am învățat, fiecare dintre noi, să facem față acestor vremuri inedite prin care trecem.
„Respectând normele în vigoare si cerințele DSP, MTS – SM am dorit să repornim activitatea în sportul cu balonul oval, în randul copiilor. Masuri speciale la teren și fără spectatori. Înarmați cu dezinfectanți si aparate de ultima generație, de la firma Trigo, mănuși si măști de la Circumstanța SRL, apa de la Lions4Family la Timișoara, pe Stadionul “Gheorghe Rășcanu”, oferit de SCM Timișoara, clubul A.C.S. Warriors Timișoara a readus micuții rugbysti la teren,într-un festival sub denumirea Memorialul Cristi Breb & Chester Williams. Au participat grupe de copii de la 5 la 15 ani, veniți de la Tg. Neamț (u14 – fete), Tg Mureș, Oradea, Arad, într-un turneu inedit de minirugby și rugby touch (non-contact)”, a povestit pentru DeBanat.ro, inimosul Codruț Nicorici, organizatorul principal al Memorialului.
Antrenorii fiecărei echipe au fost premiați cu tricouri, având chipul “unicului” Chester Williams; toți copiii au primit medalii, trofee și diplomă pentru cluburi (fără Clasament)! Important a fost restarul competițiilor de rugby pentru copii și juniori și plăcerea de a savura timp împreună pe teren.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cum a scos Marcel Ciolacu „ospătarii” PNL din „mocirlă”. Şi unde i-a băgat

Nu-i un foarte mare secret că alianţa comasată PSD-PNL este mai degrabă o mezalianţă. Deşi…

5 minute ago

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

2 ore ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

2 ore ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

11 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

12 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

12 ore ago