Politica

USR Timiş a depus liste în 86 de unităţi administrativ-teritoriale. În restul, candidaţii s-au speriat de presiunea actualilor primari

Liderul USR Timiş, Cristian Moş, a anunţat că, până la data limită pentru depunerea listelor cu candidaţi, formaţiunea sa a depus liste în 86 de unităţi administrativ-teritoriale. Iniţial, partidul ar fi dorit liste pentru toate cele 99 de UAT, dar, spune Cristian Moş, candidaţii din restul comunelor au cedat presiunilor.

Dar, aceasta nu e nicio problemă, pentru că USR are nevoie de oameni curajoşi, nu de cei care renunţă, a mai spus Moş.

„Din 99 primării, USR a depus în Timiş liste în 86. Am fi vrut să avem în toate cele 99, dar unii din colegii noştri au cedat din cauza presiunii primarilor în funcţie. Dar, aceasta nu este o problemă, pentru schimbarea Timişului avem nevoie de oameni curajoşi. În 86 de primării vom schimba administraţia. Sunt oameni care au demonstrat, au condus firme, au demonstrat în mediul dinamic, oamenicare au performat”, a spus Cristian Moş.

El a revenit cu ideea referitoare la lipsa celor condamnaţilor penali din viaţa publică şi s-a arătat din nou preocupat de lista contracandidaților direcţi ai partidului său, cei de la PNL. Moş e supărat pentru că pe lista pentru CJT ar fi persoane care nu corespund.

„40.000 de cetăţeni din Timiş au semnat pentru proiectul „Fără Penali”. Eu, împreună cu Dominic Fritz, candidatul nostru la Primăria Timişoara, am adresat o scrisoare pentru a se rezolva această problemă. Vedem cum oameni din PSD candidează acum dîn partea PNL. Domnul Iohannis a anunţat că nu girează astfel de mutări, în Timiş avem astfel de permutări. Mai mult, avem un candidat care spunea că Iohannis nu este din aceiaşi rasă. Ioan Lihoni este candidatul, el candidează acum pentru PNL, după ce a fost la PSD, la Primăria Bethausen. Avem o persoană în PNL, candidat la Dumbrăviţa. care a declarat că e prieten cu Dragnea. Ar trebui să vină numai cu oameni oneşti pe liste”, a mai susţinut Moş.

În altă ordine de idei, Călin Badiu, candidat al USR pentru Consiliul Judeţean, a prezentat viziunea USR PLUS pentru infrastructura judeţului. El a spus că acest program e unul amplu, care merge pe mai multe mandate. Strategia respectivă vorbeşte despre o sumedenie de drumuri, spre vămile de la Stamora sau Cenad, de centura de ocolire a Timişoarei, dar şi de căile ferate, toate obiective aflate în administrarea autorităţilor centrale, nu a celor judeţene.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: cristian mos

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago