Politica

Doctorul Marius Craina, candidat Pro România la Primăria Timișoara, proiecte pentru un oraș verde și inteligent: parcări cu senzori și tehnologii moderne pentru iluminat stradal

Doctorul Marius Craina, candidatul Pro România la Primăria Timișoara, și-a prezentat planurile sale pentru un oraș verde, chiar în zona Muzeului Satului din urbe, în zona Pădurii Verzi.

Marius Craina a spus că Timișoara trebuie să fie un oraș verde și inteligent din toate punctele de vedere, tehnologia fiind cea care poate ajuta atât în gestionarea locurilor de parcare cât și a deșeurilor ori a reducerii poluării.

Dezvoltarea unui oraș inteligent pe baza tehnologiilor moderne. Foarte multe orașe din lume au aplicat tehnologia de smart city, pentru creșterea calității vieții locuitorilor din orașele respective. Chiar dacă sunt orașe din România unde aceste proiecte sunt implementate, unele dintre ele deja funcționale, la noi ritmul de introducere este, din păcate, foarte scăzut, ceea ce a dus la o creștere necorespunzătoare a calității vieții. Prin aceste soluții inteligente, prin aplicarea tehnologiei, putem să depistăm toate caracteristicile poluării din Timișoara. În acel moment se pot lua măsuri imediate, iar cetățenii pot fi informați. Noxele care produc acea poluare pot fi imediat eradicate, scăzută intensitatea. Acest aspect ar duce la o corectă informare în ceea ce înseamnă poluare în Timișoara. Accesul la aceste informații poate fi mult mai ușor, pot fi disponibile tuturor locuitorilor Timișoarei”, a spus candidatul Pro România la Primăria Timișoara, Marius Craina.

Craina a spus că se cheltuie sume uriașe pentru iluminatul public, iar acest lucru se poate schimba. Locurile de parcare pot fi și ele dotate cu senzori.

Pot scădea cheltuielile pentru iluminatul public, în mod radical, prin utilizarea tehnologiilor moderne, folosirea ledurilor, digitalizarea tuturor locațiilor în care apar aceste surse. Ar duce la un consum energetic mult mai mic și o diminuare a resursei umane pe care o folosim în această zonă. Locurile de parcare – chiar dacă astăzi dispunem de locuri insuficiente de parcare și, de multe ori, parcările se produc exact în locurile unde parcarea este interzisă, în momentul în care noi am digitaliza și am marca fiecare loc de parcare prin senzori, prin mijloacele de informare fiecare locuitor al Timișoarei, fiecare turist, poate accesa sistemul informatic pentru a vedea dacă în zona în care vrea să meargă sunt locuri de parcare. Un proiect pentru un oraș inteligent este introducerea containerelor cu senzori – când este plin să „semnaleze” acest lucru, pentru a putea fi imediat golit”, a mai spus Craina.

Craina s-a referit și la procedura de teleconsultație, o procedură benefică în contextul pandemiei de Covid-19.

La 10 ani de la implementarea sistemului de management al deșeurilor, Adam Crăciunescu, candidat Pro România la Consiliul Local Timișoara, consideră urbea de pe Bega un oraș mai prăfuit.

Condiția de bază în ridicarea confortului cetățenilor Timișoarei nu este altceva decât să asigurăm curățenia în oraș. Crearea unui sistem funcțional, prietenos și sănătos este proiectul pe care noi vrem să-l propunem în programul nostru, alături de consilierii Pro România, conduși de Marius Craina. La 10 ani de la implementarea sistemului integrat de management al deșeurilor nu s-a întâmplat mai nimic în Timișoara. Parcă Timișoara este un oraș mai prăfuit”, a spus Adam Crăciunescu – Pro România, candidat la Consiliul Local Timișoara.

Așa cum noi astăzi ne bucurăm de arborii din Pădurea Verde este obligația generației noastre ca prin întreținere și întinerire să ducem această pădure mai departe, să o înverzim”, a mai spus Craina.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

5 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

5 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

5 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

7 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

8 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

8 ore ago