Diverse

Percheziţii în Timiş. A fost destructurată o grupare infracţională specializată în trafic de droguri

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au făcut astăzi, 16 septembrie, 13 percheziţii domiciliare, în județele Timiș și Gorj. Mai exact e vorba de 12 percheziţii în Timiş şi una în Gorj.

Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate față de 15 persoane, cu vârste între 20 și 52 de ani, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat, în vederea procurării și comercializării de droguri de mare risc, în scopul obținerii de bani.

În fapt, începând cu anul 2018, liderul grupării ar fi creat și ar fi dezvoltat o reţea de aprovizionare, preluare, transport, depozitare, preparare și comercializare de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactive.

Aprovizionarea cu substanțe psihoactive, precum de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină s-ar fi făcut prin intermediul plasării unor comenzi în mediul online, pe site-uri de profil din Olanda și China.

Pe parcursul cercetărilor s-a constatat faptul că unul din membrii grupării şi-ar fi extins paleta de distribuţie a drogurilor în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Pe parcursul cercetărilor și în urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 22.100 de euro, aproximativ 800 de grame substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, 50 de comprimate de ecstasy, 2 grame de amfetamină, 4 grame de cocaină și aproximativ 20 de grame de cannabis.

Au fost puse în executare 15 mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate din Arad, Caraș – Severin și Gorj, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Glad Voievod”.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

12 minute ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

O oră ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

O oră ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

4 ore ago