Sport

Revistă cu valorile sportive ale Timişului, lansată astăzi la Muzeul Satului. Acestea vor ajunge la copiii din tot judeţul

În această zi, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, a avut loc cea mai importantă manifestare a Caravanei Educației în Județul Timiș-ediția a II-a, respectiv lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș, revistă editată de Asociația Junior Sport. Lansarea a fost filmată de către Radio Timişoara şi moderată de Florin Mihoc.

Autărităţi locale şi judeţene au fost prezente la manifestare alături de eroii revistei, campionii de ieri, de astăzi şi de mâine.

Doina Moț, Ioan Olimpiu Marconi, Simona Amânar Tabără, Flavius Biea, Eugen Căpățână, Benjamin Wiliem Bodo, Sorin Cazacu, Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Andrei Olteanu, Luca Preda, alături de preşedinţi de club și antrenori, Adrian Tal, Sebastian Gavrilă, Vera Gavrilă, Petru Brândușan, Zlatomir Balojin, Dragan Petricevic, Petru Simonescu, Laurențiu Jurcă, Louis Jurcă, Iulian Teacă, Teo Moisuc, Bogdan Alic, Radu Țoancă, Marius Poclid, Marius Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Liviu Pleșa, au ţinut să fie prezenţi la lansarea revistei care prezintă adevărate modele de viaţă pentru copii.

Sportul trebuie să fie o prioritate naţională şi revista asta îşi propune, să prezinte o alternativă la ce se întâmplă în ziua de astăzi şi să arate că s-a putut, se poate şi se va putea face sport de performanţă în Timiş şi în Romania.

„Am ales judeţul Timiş datorită respectului pe care îl avem pentru campionii care au plecat de aici. Timşul are o istorie sportivă foarte frumoasă care merită promovată la nesfârşit. Sperăm ca acesta să fie doar un prm număr dedicat acestui frumos judeţ” , ne-a spus beatrice Mercado realizatoarea principala a acestui proiect.

Revista are 108 pagini color de cea mai bună calitate, a fost tipărită în 11.500 de exemplare care vor ajunge la mai multe şcoli din judeţul Timiş.

Ca o coincidenţă fericită, pe copertă este marea campioană olimpică şi mondială Iolanda Balaş Soter, care chiar într-o zi de 10 septembrie, dar în 1960, devena prima femeie campioană olimpică din România, la Roma. Bănăţeanca şi-a învins atunci adversarele de la săritura la înălţime cu 15 centimetri, enorm conform standardelor de atunci, dar şi de acum!

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

26 de minute ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

55 de minute ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

58 de minute ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

3 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

4 ore ago