Primăria Timişoara

Şantierul de pe Calea Bogdăneştilor, lansat înainte de alegeri, cu şase luni înainte de debutul efectiv al lucrărilor/FOTO

Pe ultima sută de metri înainte de examenul urnelor de vot, primarul actual, Nicolae Robu, a mai inaugurat două şantiere care vor începe peste câteva luni. Mai precis, cu presă şi numeroşi reprezentanţi ai firmelor care vor lucra la proiect, oficial el a predat amplasamentul şantierului în urma căruia va fi modernizată Calea Bogdăneştilor. Aşa se numeşte acum evenimentul „promo” aferent unui astfel de investiţie administrativă.

Aşadar, nu vom mai asista la varianta de pe strada Alexandrescu, unde în spatele prezentării un excavator săpa ceva, de această dată, pe Bogdăneştilor a fost doar o citire a datelor de proiect şi poze cu zâmbete cu firmele implicate în proiect.
Denumirea oficială a investiţiei a fost ,,Reabilitare linii de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseul 4 – Bulevardul Cetăţii”.
Zona proiectată cuprinde Bulevardul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de întoarcere. Valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție a fost de 71.434.114,85 lei, fără TVA.
Durata contractului este de 36 luni, cu 6 luni, de la data emiterii ordinului de începere, pentru elaborarea documentaţiei faza de proiect tehnic. Ceea ce înseamnă că demararea lucrărilor va avea loc după minim şase luni de la acţiunea de marţi.
De asemenea, în contract se prevede o durată de 30 luni, de la data emiterii ordinului de începere, pentru execuţia lucrărilor. Ordinul de începere pentru execuţia lucrărilor se va emite numai după obţinerea Autorizaţiei de Construire.
Principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii din conţinutul Studiului de Fezabilitate, sunt: Linie cale dublă tramvai:1,57 km; Carosabil reabilitat: 25.800,94 mp; Trotuare reabilitate: 12.291,45 mp; Pistă pentru biciclete: 3.590,62 mp; Spaţiu verde: 20.530,79 mp; Staţii tramvai: zece.
Va avea loc modernizarea întregului ansamblu rutier şi a liniilor de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe B-dul Cetaţii, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi, aducându-se astfel o contribuţie substanţială la reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot şi implicit la creşterea confortului şi siguranţei circulaţiei.

Semnarea contractului la pasajul Solventul

Imediat după „promo”-ul de la Bogdăneştilor, alaiul s-a mutat la pasajul Solventul. Aici, cu o organizare şi mai bine pusă la punct, cu difuzoare şi microfon, a avut loc semnarea contractului de execuţie al acestui obiectiv. Si aici, o ceremonie similară, tot pentruun şantier care va porni peste multe luni, anul viitor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

2 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

4 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

7 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

7 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

7 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

7 ore ago