Sport

Shone Markovic, căpitanul inimilor, rămâne alături de Lei

După şapte ani petrecuţi în baschetul sârbesc, la Jagodina, în oraşul său natal, la Zdravlje Leskovac şi ulterior la BC Ergonom Nis, lui Nenad Markovic i s-a propus să ia drumul României.
Oferta era de a fi cooptat în lotul lui Elba Timişoara, echipă aflată în reconstrucţie în anul 2006, după ce tocmai fusese preluată de antrenorul Dragan Petricevic.
Ce a urmat ştim cu toţii. Şase ani frumoşi petrecuţi de „Shone” pe Bega, cu multe realizări, cu multe finale jucate, cu şi mai multe amintiri strânse alături de nişte băieţi care jucau cu sufletul pentru Timişoara în ciuda problemelor financiare din acea perioadă.

Publicul timişorean s-a conectat admirabil cu acel grup frumos din care făcea parte şi Nenad Markovic. „Fără să mă gândesc foarte mult, pe primul loc într-un clasament al amintirilor este perioda petrecută la cluburile unde am jucat, în special la Timişoara, incluzând oamenii pe care i-am cunoscut, antrenori, colegi, staff tehnic, doctori, suporteri… După aceea vin trofeele câştigate şi toate victoriile obţinute în acea perioadă”, a declarat Nenad Markovic.
Din 2015, „Shone” face parte din staff-ul echipei violete, iar în urmă cu doi ani a început să lucreze şi la naţionala de seniori a României, unde este antrenor secund.
De la începutul sezonului trecut, el colaborează la SCM Timişoara din postura de scouter cu fostul său antrenor Dragan Petricevic.
Mai mulţi jucători din acel grup frumos închegat în perioada 2006-2011 au ajuns să activeze ca antrenori în lumea baschetului. Petru Czmor este un alt exemplu din acea echipă care disputa finală după finală, el având în prezent sub comandă grupa juniorilor U18 de la SCM Timişoara.
Hobby-urile lui „Shone” sunt alergarea în aer liber, mersul pe bicicletă (city touring) şi hiking-ul. Are un băiat de şapte ani şi jumătate, Kosta, elev în clasa a 2-a, şi o soţie, Jelena, dr. specialist prosthodontist. Îi place să-şi petreacă timpul alături de familie, să facă plimbări cu prietenii şi totodată iubeşte călătoriile.
„Shone” a transmis un mesaj suporterilor timişoreni: „Să fiţi cu echipa şi la bine, şi la râu, cum se spune în celebra melodie a suporterilor lui Poli, şi cu siguranţă nu vă vom dezamăgi! Hai, Leii!”

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

7 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

8 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

10 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

12 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

14 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

14 ore ago