La mai bine de șase luni de la declanșarea pandemiei de Covid-19 în România, reprezentanții Spitalului Clinic C.F. Timișoara fac un bilanț al activității. Spitalul CFR a fost inclus, încă din 6 martie, în rețeaua de spitale suport Covid-19.
Medicii din cadrul spitalului CFR au primit, într-o primă fază, cazurile infecțioase non-covid. Conform Planului alb al județului Timiș, pacienții depistați Sars-CoV-2 pozitiv în cursul lunilor aprilie și mai au fost transferați la Spitalul Clinic V. Babeș, iar din 6 iunie, în contextul amplificării ratei de infectare din județ, a fost deschis un pavilion cu 25 de paturi dedicate Covid-19 în cadrul Spitalului CFR. De la începutul pandemiei și până în prezent, în Spitalul Clinic C.F. Timișoara au fost internați pacienți asimptomatici, cu forme ușoare sau medii de Covid-19 în pavilionul ocupat, de multe ori, la capacitate maximă.
Personalul medical al spitalului a participat, alături de reprezentanți ai DSP Timiș, la triajul lucrătorilor sezonieri care s-au îmbarcat în garniturile speciale de tren care au deservit ruta Timișoara-Viena, a pus la dispoziție paturi pentru dotarea Spitalului Militar de Campanie amenajat pe Stadionul CFR din Timișoara, a transferat ventilatoare mecanice la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și la Spitalul Județean de Urgență Reșița.
Din data de 10 august s-a pornit activitatea de testare RT-PCR pentru depistarea virusului Sars-CoV-2 în laboratorul de biologie moleculară înființat și dotat cu sprijinul esențial al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și al Universității de medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” Timișoara.
În perspectivă, conducerea Spitalului CFR planifică mutarea secției Covid-19 în spațiul fostului ambulator de la adresa Str. Gării, dar sunt necesare lucrări de reabilitare pentru a asigura circuitele epidemiologice și un confort corespunzător pacienților.
„Le suntem recunoscători colegilor din spital pentru efortul depus, cât și tuturor celor care au colaborat cu noi în această perioadă plină de provocări, iar experiența acestor luni ne dă încrederea că Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara este un pilon necesar și util în județul Timiș”, transmite Stela Iurciuc, directorul Spitalului CFR Timișoara.
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…