Sănătate

Spitalul CFR Timișoara, unitate sanitară suport Covid-19, bilanț la șase luni de pandemie

La mai bine de șase luni de la declanșarea pandemiei de Covid-19 în România, reprezentanții Spitalului Clinic C.F. Timișoara fac un bilanț al activității. Spitalul CFR a fost inclus, încă din 6 martie, în rețeaua de spitale suport Covid-19.
Medicii din cadrul spitalului CFR au primit, într-o primă fază, cazurile infecțioase non-covid. Conform Planului alb al județului Timiș, pacienții depistați Sars-CoV-2 pozitiv în cursul lunilor aprilie și mai au fost transferați la Spitalul Clinic V. Babeș, iar din 6 iunie, în contextul amplificării ratei de infectare din județ, a fost deschis un pavilion cu 25 de paturi dedicate Covid-19 în cadrul Spitalului CFR. De la începutul pandemiei și până în prezent, în Spitalul Clinic C.F. Timișoara au fost internați pacienți asimptomatici, cu forme ușoare sau medii de Covid-19 în pavilionul ocupat, de multe ori, la capacitate maximă.

Personalul medical al spitalului a participat, alături de reprezentanți ai DSP Timiș, la triajul lucrătorilor sezonieri care s-au îmbarcat în garniturile speciale de tren care au deservit ruta Timișoara-Viena, a pus la dispoziție paturi pentru dotarea Spitalului Militar de Campanie amenajat pe Stadionul CFR din Timișoara, a transferat ventilatoare mecanice la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Din data de 10 august s-a pornit activitatea de testare RT-PCR pentru depistarea virusului Sars-CoV-2 în laboratorul de biologie moleculară înființat și dotat cu sprijinul esențial al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și al Universității de medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” Timișoara.

În perspectivă, conducerea Spitalului CFR planifică mutarea secției Covid-19 în spațiul fostului ambulator de la adresa Str. Gării, dar sunt necesare lucrări de reabilitare pentru a asigura circuitele epidemiologice și un confort corespunzător pacienților.

„Le suntem recunoscători colegilor din spital pentru efortul depus, cât și tuturor celor care au colaborat cu noi în această perioadă plină de provocări, iar experiența acestor luni ne dă încrederea că Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara este un pilon necesar și util în județul Timiș”, transmite Stela Iurciuc, directorul Spitalului CFR Timișoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

8 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

12 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

12 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

13 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

13 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

13 ore ago