Opinii

Tehnologia 5G dăunează grav sincerității! Astăzi, Sorin Grindeanu

Dovada limpede și irefutabilă că semnalul 5G te face să-ți pierzi busola și s-o iei pe arătura politicii n-a produs-o nici Russia Today, nici Sputnik, nici dacii liberi, nici Antena 3, ci marea speranță a socialismului românesc, ex-premierul Sorin Grindeanu.

Înaripat de atmosfera caldă de care s-a înconjurat la o conferință PSD Caraș-Severin, acasă deci, Sorin Grindeanu a spus: „N-am văzut niciodată după Revoluție un guvern mai corupt si mai incompetent decât Guvernul Orban. Corupt? O spune Curtea de conturi. Incompetent? Nu avem măsti, nu avem tablete, profesorii nu au fost testați…”.

„Incompetent”? Nu mă bag să-l contrazic de dragul relaxării discuției, dar „corupt”? Argumente? „O spune Curtea de Conturi”. Aici mi-am dat seama că undele 5G sunt de vină. Nu se poate ca fostul premier să nu știe ca fizician că Curtea de Conturi nu are ultimul cuvânt, nu pentru că nu ar avea dreptate în multe cazuri de folosire nefericită sau ilicită a banului public, ci pentru că așa e sistemul la noi, în democrație. Iar dacă intervin probleme penale în exercitarea funcției de demnitate publică, firește că mai avem și DNA-ul, urmat de o instanță care dă cu ciocănelul.

Apoi, vorbim de achiziția de măști și de acel personaj de la Unifarm plantat de pe vremea lui Ponta? Ăsta e exemplul dat pentru a dovedi corupția liberalilor? Alte exemple în actul corupt al guvernării, că nu sunt nici ei, liberalii, niște sfinți, nu mai are Sorin Grindeanu în tolba sa electorală? Dar semnalul ăsta 5G pesemne că afectează rău de tot, zău! Păi cum altfel poți explica faptul că șeful autorității publice din comunicații, mare mahăr PSD, vorbeste de incompetență și corupție la adversarul politic, când listele lor la București îi au la mare vizibilitate pe Gabriela Firea, Dumitru Dragomir și generalul Puiu Iordănescu?

Să subliniem cu carioca la care se poate vorbi de corupție și la care de incompetență, ba chiar de o uriașă prostie? Dar dacă tot e să vorbim de incompetență și corupție, haideți să vedem de achiziția de tablete pentru elevi, de care amintiți, domnule Grindeanu, în discursul efervescent de la Caraș. Guvernul liberal Orban vorbește de un contract de 83.000 de tablete (Vonino) cu 600 lei bucata, pe semnal Orange 24 de luni. Faza cu cele 48.000 de tablete luate fără licitație de primarul PSD de la Sectorul 1, cu 1.600 lei bucata (cică tot Vonino), tot pe Orange 24 de luni, după cum arată hotnews.ro, unde o încadrăm, mare căpetenie PSD? Aaaaaa, da, aia e grijă pentru cei mici și mai mari, e eficiență în administrație, e de bine, nu?

Nu știm dacă e corupție sau poate doar prostie, care e sigur rudă cu incompetența. Iar dacă nu e incompetență, o fi hoție să cumperi pentru un sector din București tablete la toți elevii? Ce ați fi zis la PSD dacă primarul Robu (PNL) ar fi dat gratis în campanile tablete tuturor copiilor din Timișoara? Și ălora săraci, cărora părinții nu au bani să le cumpere, dar și mie, ba chiar și dumneavoastră, care aveți – slavă Domnului! – bani din ce să cumpărați lunar zece tablete nou-nouțe cu procesor quadcore din aur masiv. Veți zice că nu le-ați accepta, că nici eu nu aș pofti la astfel de aparate cumpărate din bani publici, că am altele mai bune, dar oare câți ar face ca noi, domnule Grindeanu? Unde sunt corupția și incompetența alea nemaivăzute până acum, la PSD sau la PNL?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

O oră ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

3 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

3 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

4 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

4 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

5 ore ago