Administratie

Un posibil Untold de Timişoara a tulburat apele în Consiliul Local. Clujenii vor un „cârlig” pentru a face ceva la Timişoara

Mai mulţi consilieri locali s-au certat aproape o oră în ceea ce ar putea fi (probabil) ultima şedinţă a actualului plen, pe un proiect de parteneriat cu clujenii de la Untold. Aceştia au cerut un acord e principiu din partea municipalităţii pentru a se gândi cum să facă un festival la Timişoara.

Într-un mod cu totul ciudat, dar normal pentru administraţia Robu, consilierii locali timişoreni au fost puşi să aprobe un proiect de parteneriat dintre Primăria Timişoara şi cei de la Untold. În principiu, aceştia ar urma să facă un eveniment mare în oraşul de pe Bega. Chiar dacă deocamdată nu se ştie despre ce e vorba, dar, probabil locaţia folosită va fi aerodromul de la Cioca. Nu ştim cum poate primăria să dea aprobări pentru un teren aparţinând Consiliului Judeţean Timiş, dar posibil că Nicolae Robu s-a antepronunţat asupra evoluţiei post alegeri locale, iar el ştie deja cine va câştiga locurile de aleşi în Consiliul Judeţean şi aceştia vor aproba trecerea Cioca la primărie.

Acest amănunt nu a fost luat în vedere la votul care părea unul dinainte de vacanţă, dar disputa a fost iscată pentru un cu totul alt motiv. Mai precis, asupra a ceea ce vrea să facă cei de la Untold la Timişoara. Nu se ştie ce fel de eveniment e, dar acesta ar putea fi şi unul de manele, a subliniat consilierul local Adrian Orza. De cealaltă parte, primarul Robu a insistat că, de fapt, firma care se ocupă de festivalul clujean ar face un bine Timişoarei, pentru că va realiza un fel de studiu de prefezabilitate care va fi pus la dispoziţia primăriei, gratuit. Iar cu acest studiu municipalitatea ar putea amenaja spaţiul, nu doar pentru festivalul Untold, ci pentru nenumărate alte evenimente. Tema a inflamat spiritele consilierilor locali şi aceştia s-au contrat pe temă minute bune.

Din cele spuse de primar, Untold-ul timişorean nu va fi un … Untold, ci altceva, pentru că pe Bega se preferă alte genuri muzicale, deci nu va fi o copie a festivalului clujean sau al Neversea de pe litoral.

Până la urmă, Orza şi-a dat seama că insistă degeaba, iar consilierii vor vota aşa cum cere primarul, iar proiectul a fost aprobat. Acest acord a fost numit „cârlig” de Nicolae Robu, cei din Cluj dorind un astfel de „cârlig” pentru a-şi stabili din timp eventuale angajamente.

„Acest grup s-a dovedit foarte bun organizator. Tot ce au făcut a fost de foarte mare succes. Nu numai Untold-ul de la Cluj, dar cu acesta s-au afirmat. Nu este un festival replicat la Timişoara, pentru că nu e cazul. Ei vor să aibă ceva si am considerat că aşa este normal. Este cam omologul studiului de prefezabilitate, în sensul că este un prim pas facut”, a spus Robu.

Untold-ul timişorean nu va „cere” bani de la buget, ci va plăti taxe aici, cel puţin aşa susţine primarul. Rămâne de văzut ce domeniu va avea festivalul ipotetic, nu e greu de crezut că nu va fi unul de muzică clasică.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

1 minut ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago