Invatamant

Universitatea Politehnica Timișoara – sprijin pentru profesorii în viitorul an școlar, în contextul pandemiei de COVID-19

Peste 500 de profesori ai școlilor din Timiș au participat la webinarul de lansare a ghidului cu Recomandări de bună practică privind funcționarea școlilor în contextul COVID -19, care a avut loc miercuri, 2 septembrie.

Webinarul a fost primul dintr-o serie de evenimente dedicate sprijinului cadrelor didactice din Timiș pentru realizarea colectivă a planurilor de acțiune din învățământul preuniversitar în contextul pandemiei.

S-a răspuns la mai multe întrebări, printre care: Cum pregătim școala pentru fiecare dintre scenarii? Care sunt măsurile pe care o școală le poate adopta în contextul pandemiei de Covid19 pentru o cât mai bună desfășurare a cursurilor?

Ghidul „Recomandări de bună practică privind începerea și desfășurarea anului școlar 2020/2021 în condițiile impuse de COVID-19! este elaborat de Grupul de Lucru pentru Educație al Platformei AntiCovidTM – constituit la inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Timiș în colaborare cu Platforma AntiCovidTM.

Webinarul a avut loc pe Zoom și a fost transmis live pe paginile de Facebook ale organizatorilor, reunind peste 500 de participanți, printre care s-au numărat cadre didactice și directori ai școlilor din Timiș, dar și părinți ai elevilor de gimnaziu și liceu, care au lansat zeci de întrebări legate de asigurarea calității învățământului în noul an școlar, dar și a siguranței elevilor și cadrelor didactice.

Webinarul a fost susținut de dr. Mihai Lisețchi – Platforma AntiCovidTM, Marin Popescu – inspector școlar general IȘJ Timiș, dr. Diana Andone – director Centrul de ID/IFR și e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara, Cătălin Șipoș, Horia Minda și Cristina Băcanu – Grupul de lucru pentru Educație. Moderatorul webinarului a fost Ramona Borosovici – TVR Timișoara.

Ghidul este accesibil online la adresa: https://anticovidtm.ro/webinarii-de-aplicare-a-ghidului-recomandari-de-buna-practica/

Ghidul propune un „cuprins” particularizat pentru fiecare tip de scenariu, pe baza căruia să fie elaborat fiecare plan de acțiune, iar varianta lansată în cadrul webinarului reprezintă o primă versiune a ghidului.

Seria webinariilor continuă după următorul program:

Pentru orice informații suplimentare scrieți un mail la contact@anticovidtm.ro.

 

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

54 de minute ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

O oră ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

O oră ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

2 ore ago

Candidează românește

Nu ne trebuie multe sondaje de opinie să ne dăm seama că Dominic Fritz și…

3 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

4 ore ago