Politica

USR Timiş a exclus şapte traseişti din partid. Printre ei se numără candidatul la Primăria Teremia Mare

Preşedintele USR Timiş, Cristian Moş, a anunţat că şapte membri de partid au fost daţi afară pe motiv de traseism politic. Aceştia ar fi recurs la fals în declaraţii în momentul înscrierii în partid. Printre cei excluşi se numără şi candidatul USR PLUS la scaunul de primar al comunei Teremia Mare.

În urma unui articol apărut în presa locală privind primirea unor traseişti în partid, USR Timiş a demarat un audit intern privind aceste informaţii. În urma acestuia au fost descoperiţi şapte membri care au trecut şi prin alte partide.

“Săptămâna trecută o publicație locală a publicat un fake-news cu numele mai multor candidați USR PLUS din județul Timiș care ar fi avut legături cu alte partide politice.  Articolul a fost ulterior diseminat de PNL prin mașinăria lor de propagandă. Informațiile publicate (…) sunt neadevărate.  În anumite cazuri au fost scrise greșit inclusiv numele candidaților: Marius Viciriuc, Bianca Pascaru, Cosmin Buzan, Tiuș Gavrilă. Aceștia nu au făcut niciodată parte din alte partide politice până la intrarea în USR. Cu toate acestea, în urma articolului mai sus menționat am decis să facem un audit intern în cadrul filialei USR Timiș. În urma acestui audit am identificat 7 persoane care au recurs la fals în declarațiile pe proprie răspundere completate în procesul de înscriere în partid, printre care și candidatul USR PLUS la Primăria din Teremia Mare”, a transmis Cristian Moş pe Facebook.

El afirmă că, deja, aceste persoane nu mai au calitatea de membru USR Timiș.

“Avem toleranță zero față de traseismul politic. Criteriile de integritate USR PLUS sunt foarte clare și nu ne abatem de la ele. În momentul de față pe listele de candidați ale USR PLUS Timiș nu există foști primari sau consilieri locali PSD (…) USR PLUS nu aleargă după funcții. Suntem aici pentru a construi pe termen lung. Nu vom accepta niciun fel de compromis la nivel județean. Suntem aici ca să schimbăm regulile jocului, nu doar jucătorii. Pentru că nu vrem să trăim într-o țară în care minciuna și compromisurile sunt norma. Vom taxa orice încercare de dezinformare a publicului cu privire la membrii USR PLUS Timiș, inclusiv pe cale juridică, dacă va fi nevoie”, a mai scris Moş.

El le-a transmis şi o provocare liderilor PNL Timiş.

“Având în vedere că în această campanie electorală sloganul PNL Timiș este ”Fapte nu vorbe” ne așteptăm ca în cel mai scurt timp domnii Nicolae Robu și Alin Nica să ne urmeze exemplul și să-i excludă din partid pe proaspăt racolații primari de la PSD, actualmente membri PNL:  Lihoni Ioan – Bethausen; Gagea-Neaga Petre- Jamu Mare; Drăgan Daniel – Parţa; Koller Gabriel-Adrian – Sacoşu Turcesc; Petrean Bogdan-Marius – Sânpetru Mare  Și condamnații penal candidați din partea PNL la Consiliul Județean Timiș. #farapenali”, a mai scris Moş.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

2 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

3 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

3 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

5 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

5 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

6 ore ago