Politica

Alin Nica e ferm convins că Petru Roman nu are probleme de incompatibiltate. Votul cetățenilor și al membrilor PNL l-au pus pe lista de parlamentare

Una dintre cele mai controversate candidaturi plasate pe lista pentru parlamentare a PNL Timiș este cea a primarului (re)ales la Deta, Petru Roman. Acesta a avut probleme, a fost suspendat din funcție în mandatul precedent, s-a judecat cu PSD Timiş și a câștigat. Totuși, el este considerat incompatibil cu o funcție de demnitate publică de Agenția Națională de Integritate.

Deocamdată, la nivelul PNL Timiș nu există niciun fel de informații legate de posibile incompatibilități ale lui Petru Roman, în consecință, candidatura sa nu va fi ”oprită”, spune Alin Nica. Dacă totuși există asemenea probleme, Biroul Național al PNL poate invalida candidatura acestuia, mai spune liderul PNL Timiș.

”Categoric, dacă sunt probleme de integritate și candidații au probleme, iar membrii nu au știut, conducerea națională va lua decizia care trebuie. Eu nu stiu ca domnul Roman să nu poată să mai ocupe o funcție de demnitate publică. Domnul Roman ne-a informat că a câștigat toate procesele, atât cu Prefectura, când a fost vorba de exercitarea mandatului, cât și cu PSD, atunci când acesta a candidat pentru un nou mandat. Pe această temă instanța trebuie să se pronunțe. Nu dețin informațiile care să certifice că domnul Roman nu ar putea să candideze la Parlamentul României. Dacă sunt probleme, noi avem un cod de etică și dacă nu corespunde, atunci Biroul Național nu va aproba această candidatură”, a declarat, vineri, Alin Nica.

Ce a făcut ca Petru Roman să intre pe lista pentru parlament a spus chiar șeful său ierarhic de partid.

“Strict votul cetățenilor pe care domnul Roman le-a luat, experiența sa administrativă şi sprijinul primarilor din județ”, a mai menționat Nica.

Totuși, el și-a asigurat o marjă de siguranță, și pentru a nu se duce la București cu o listă pe care Roman nu ar putea intra din cauza unor probleme de incompatibilitate, Nica a cerut informații pe această temă de la Prefectura Timiș.

”Am solicitat informații de la Prefectura Timiș, pentru că mă voi duce la Colegiul Național al partidului. Iar dacă sunt probleme, nu voi ezita să îl elimin de pe listă”, a încheiat Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago