Politica

Alina Gorghiu, favorita primarilor liberali din Timiș. Ea a fost apreciată pentru că a ajutat comunitățile locale, deși nu e… ”locală”

Chiar dacă opinia publică timișeană și cea timișoreană este, într-o anumită măsură, defavorabilă plasării Alinei Gorghiu pe listele PNL pentru parlamentarele din decembrie, noul șef al filialei județene, Alin Nica, spune că ea a fost cerută și votată chiar de primarii din județ. Conform celor declarate de acesta, Gorghiu nu a fost ”parașutată” de la București.

Alina Gorghiu a fost aleasă să reprezinte Timișul chiar de liberalii de aici, insistă Nica, ea având o funcție importantă în Senat, dar și greutate în partid.

”Eu m-am luptat în cadrul PNL, cu vechea conducere, ca să reinstaurăm democrația în partid, ca orice membru simplu să se exprime, să poată să critice, cum îi dictează propria conștiință. Nu aș comenta realizările doamnei Gorghiu, pentru că mulți primari au menționat ajutoare concrete din partea ei pentru proiectele locale. S-a supus la vot și am cerut să se ridice în picioare toți cei pe care i-a ajutat. S-au ridicat mai mult de un sfert. Deci realizări concrete există”, a subliniat Nica.

Problema privind plasarea Alinei Gorghiu pe lista de parlamentare este legată de faptul că ea nu provine din comunitatea locală, fiind din altă zonă. Pentru șeful PNL Timiș acest lucru nu reprezintă o problemă. Important e că ea are ”greutate” la București și că poate interveni pentru rezolvarea problemelor județului.

”Știu ca există discuția că Alina Gorghiu este venită din exterior. Eu am luptat ca să nu mai fie parașutați de la București candidați pe listele pentru parlamentare în Timiș. Vă asigur ca nu e cazul aici, nimeni nu ne impune niciun candidat pe listă, dar asta nu ne împiedică pe noi, ca dacă vedem că cineva are greutate la București, să ne reprezinte la Parlamentul României. Cred că trebuie să-i dăm încredere, e vicepreședinte la Senat”, a mai subliniat Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz despre cele două mize ale contestaţiilor la adresa candidaturii sale

Singura candidatură dintre ele zece depuse pentru Primăria Timişoar care a fost contestată - şi…

3 minute ago

CFR Timişoara s-a umplut de penibil la Odorhei

Au tratat ultima deplasare a sezonului cum nu se poate mai rău. Prim-divizionara de futsal…

13 minute ago

Victorie pentru Lei într-o atmosferă de sărbătoare

Au câştigat la ultima apariţie şi au încheiat campionatul pe locul 13. Final de sezon…

24 de minute ago

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

20 de ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

20 de ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

20 de ore ago