Sport

Duelul necăjitelor. Pandurii versus Ripensia într-un meci de totul sau nimic

Etapa a 9-a propune şi un duel regional din subsolul clasamentului, între Pandurii Tg. Jiu şi Ripensia. Gorjenii au o singură victorie, obţinută chiar în ultima etapă, la Reşiţa, şi au un moral bun în faţa Ripensiei, care vine după două eşecuri în campionat, unde au obţinut doar două victorii. Meciul este unul important pentru ambele grupări, care au nevoie de victorie ca de aer.

”O echipă imprezivibilă ca și structură, componență, ca și sistem de joc. Foarte mulți jucători străini, despre care e greu să aduni informații. O echipă care a început ezitant acest campionat. Au avut câteva înfrângeri la diferență mare de scor, dar care, odată cu pauza pe care au avut-o, se pare că și-au găsit cadența. Au intrat într-un ritm de joc destul de bun, iar în ultimele trei etape, chiar dacă au câștigat doar un singur meci, au făcut trei partide bune, începând acasă cu Mioveni, apoi acasă cu U Cluj și culminând cu ultimul joc disputat la Reșița, unde au reușit să câștige. Poate este o surpriză pentru toată lumea, dar au practicat un joc bun. Au un moral bun, dar, cu toate acestea, consider că prima șansă este de partea noastră. Presiunea este de partea noastră. Întâlnim o echipă care nu are nimic de pierdut. Au un proiect pe care și l-au asumat și eu sper totuși ca noi să facem un joc bun cum am făcut și în Cupă cu Lipova”, a spus antrenorul Ripensiei, Cosmin Petruescu, care are în continuare multe probleme de alcătuirea unui lot competitiv. Accidentările şi coronavirusul dau şi acum bătăi de cap echipei bănăţene.

De cealaltă parte, Pandurii are moral bun, iar trupa pregătită de timişoreanul Călin Cojocaru vrea cele trei puncte. ”Ne așteaptă un meci dificil, cu o echipă aflată, și ea, în zona retrogradării. Ripensia vine să-și vândă scump pielea la Târgu Jiu. Mulțumim lui Dumnezeu, cu COVID-ul nu avem nicio problemă. Avem câțiva jucători ușor accidentați, dar sper să-i recuperăm până sâmbătă. Avem un moral bun după prima victorie cu Reșița și avem încredere că putem realiza multe lucruri împreună. Este o presiune în plus că jucăm cu o vecină de clasament, dar, în Liga 2, oricine poate să bată pe oricine”, a declarat antrenorul echipei Pandurii, Călin Cojocaru, conform gorjeanul.ro.

În acest moment, înaintea desfășurării etapei a 9-a a Ligii 2, Pandurii ocupă ultimul loc în clasament, cu 3 puncte, iar Ripensia se află pe poziția a 18-a, cu 6 puncte.

Întâlnirea dintre Pandurii și Ripensia e programată sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

4 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

5 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

9 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

9 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

9 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

9 ore ago