Politica

Învestirea primarului Tmişoarei se amână! Validarea lui Dominic Fritz, atacată în instanţă/Update. Reacţia lui Fritz

Învestirea în funcţie a primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, nu va mai avea loc marţi, 27 octombrie. Aceasta după ce validarea sa a fost contestată în instanţă, după modelul lui Nicuşor Dan de la Bucureşti. Update. Sunt trei contestaţii. Cine le-a făcut.

Judecătoria Timişoara a validat mandatul lui Dominic Fritz pe data de 15 octombrie. La finalul săptămânii trecute s-a stabilit ca învestirea sa în funcţie să aibă loc marţi, 27 octombrie, adică la exact o lună distanţă de la alegerile locale. Ceremonia de învestire nu va mai avea însă loc la data fixată, fiindcă validarea sa a fost atacată în instanţă, contestaţia urmând să fie judecată la Tribunalul Timiş. De menţionat că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul primarului ales al oraşului Deta, Petru Roman. El a fost validat de instanţă, dar a fost contestat ulterior.

Modelul contestaţiilor a fost brevetat însă la Bucureşti de Gabriela Firea. Astfel, la adresa validării lui Nicuşor Dan au fost făcute nu mai puţin 52 de contestaţii, toate trase la indigo, potrivit afirmaţiilor primarului ales al Capitalei.

Update 1. Potrivit unor surse cele trei contestaţii ar fi fost făcute de Călin Petrescu, fost angajat la Radio Timişoara, Adrian Popescu, fost candidat ALDE la Primăria Timişoara, şi o anume Monica Harmanescu.

Update 2.

Dominic Fritz a avut o primă reacţie vizavi de contestarea mandatului său.

“În 21 și 22 octombrie au fost depuse 3 contestații împotriva validării mele ca Primar al Timișoarei. Știu că mulți oameni cred că, după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în Primărie și se apucă de treabă. Ei bine, nu!  Adversarii politicii au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS. Se întâmplă la București, unde au fost depuse nu mai puțin ca 58 contestații,  și se repetă și la Timișoara. Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil. Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la COLTERM, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor. Am încredere că înțelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare și ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în Consiliul Local”, a scris Fritz pe Facebook.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

4 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

12 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

15 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

15 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago