Politica

Echipa USR PLUS a plecat la discuții cu PNL: Să nu începem să negociem funcții

Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, nu vrea negocieri purtate de eventualii parteneri pentru o coaliție cu USR pentru ”plantarea” de politicieni pe posturi în cadrul unor societăți comerciale, ci numirea acestora pe bază de concurs. Noul edil-șef va fi ajutat în activitatea sa de un comitet format din mai mulți specialiști

Negocierile nu se poartă pentru posturi avertizează noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz. Echipa USR PLUS a pornit în această dimineață primele discuții cu cei de la PNL, pentru realizarea de majorități, la Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș.
Înainte de discuții, el a exprimat principiile pe baza cărora vor fi purtate aceste negocieri.

”Așteptarea mea este să nu începem să negociem funcții pentru tot felul de directori care vor să rămână pe poziții, sau pentru alți oameni de partid pe care să-i aducem. Noi acolo vom negocia proiecte și principiu, și bineînțeles, că principiul de competență, de meritocrație, de transparență, să recrutăm oameni pe baza unor concursuri pe bune, acest principiu este cel mai important pentru mine și pentru proiectul pe care vreau să-l construim împreună. Nu este un secret că PNL Timișoara a pierdut alegerile tocmai pentru că în ultimii ani nu a respectat aceste principii, și cred că cei care ne-au votat au exprimat foarte clar dorința pentru o administrație profesionistă, onestă și deschisă, și sper că partenerii noștri potențiali au înțeles acest mesaj din partea electoratului și vom găsi o bază comună pentru proiectele din Timișoara. Pentru că proiecte sunt destule”, a anunțat Fritz.

În prezent, spune Fritz, el lucrează la formarea unei echipe cu care să lucreze la conducerea orașului.

Eu îmi petrec ore bune pe Zoom, cu oameni din echipa mea, cu oameni care o să facă parte din echipa mea e important să îmi construiesc această echipă pentru că singur nu pot să fac nimic. Trebuie să operaționalizăm niște planuri, ca și știm ce facem în următoarele săptămâni. Echipa mea a intrat deja în contact cu o parte din angajații primăriei, deci primesc deja anumite informații”, a anunțat noul primar.

El a luat o decizie poate surprinzătoare pentru unii, va avea un consiliu consultativ cu care să discute pe diferite teme, să îi ofere sfaturi în luarea deciziilor cele mai bune.

”Eu am luat decizia că vreau să lucrez cu specialiști, cu un fel de consiliu consultativ. O să prezint într-o conferință de presă acest consiliu, sunt oameni respectați din comunitate, cu care vreau să mă sfătuiesc care este calea cea mai bună pentru Timișoara și pentru Timiș”; a mai menționat Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago