Primăria Timişoara

La Drumul Boilor s-a ”ieșit” din blocaj, dar degeaba. Primarul desemnat, sfătuit să scoată banul pentru rezolvarea problemei

Nicolae Robu îi lasă moștenire lui Dominic Fritz un proiect care pare veșnic, e plin de încurcături și se pregătește să mai ”sugă” și bani în plus din bugetul Timișoarei, pentru că ”actualul” a vrut să forțeze puțin mâna Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Desigur, vorbim despre Drumul Boilor, șoseaua făcută de Timișoara pentru a ajuta Moșnița și cetățenii de acolo.
La Drumul Boilor s-a ieșit din blocaj, a anunțat, marți, Nicolae Robu. De fapt, acolo situația nu e așa de frumoasă, e doar un blocaj depășit, dar drumul nu se termină prea curând, că mai e un alt blocaj, la fel de important.

”La Drumul Boilor s-a iesit din blocaj, mai erau doi proprietari care trebuiau să facă donație pentru terenul pe unde se construiește, a fost deviat drumul și mai era nevoie de acordurile de la ei. Acum firma Superconstruct (n.r. antreprenorul care realizează proiectul) are undă verde. Ce mai era de rezolvat mai era la intersecția centura sud. S-a convenit cu CNAIR să se realizeze acolo un sens giratoriu, mai sunt discuții acolo”, a declarat Nicolae Robu, primarul în funcție al Timișoarei.
Acolo, administrația sa a încercat o mică ”șmecherie”, de genul că poate forțăm mâna celor de la CNAIR să plătească ei lucrarea, iar constructorul a tras tare pe Drumul Boilor, în așa fel încât lucrările la centură să găsească deja acolo acest drum când ajung în zonă https://debanat.ro/2020/07/centura-timisoarei-si-drumul-boilor-se-vor-intersecta-intr-un-sens-giratoriu-ministrul-transporturilor-pus-in-fata-unei-situatii-existente_299965.html.

Nu a mers ”șmecheria”, banii de la CNAIR nu mai prea sunt în plus, așa că sensul giratoriu va trebui plătit din buzunarul primăriei https://debanat.ro/2020/07/intersectia-drumul-boilor-centura-sud-o-platesc-timisorenii-e-vorba-doar-de-sute-de-mii-de-lei-garanteaza-primarul-robu_300887.html , mai precis de noua administrației care va trebui să preia o situație existentă. Acum, Robu îi recomandă succesorului său, Dominic Fritz, să realizeze investiția, că oricum nu e scumpă și nu ne împiedicăm acum la final.
”Cică s-a ieșit din resursele financiare (n.r. ale CNAIR), pentru că au fost modificări prea multe laproiectul centurii. Nu e momentul să ne poticnim de acest impediment, indiferent cine va fi la conducerea primăriei, ca Primăria Timișoara să pună banii pentru acel giratoriu. Ar fi păcat să nu se rezolve și acea problemă”, a încheiat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 minute ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

50 de minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

O oră ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

2 ore ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

2 ore ago