Administratie

Noii proprietari ai sediului Uniunii Scriitorilor cer la schimb pentru acesta un alt spațiu, la Primăria Veche

Deși mai e pe post doar pentru că numirea lui Dominic Fritz e întârziată de reclamațiile depuse la Tribunalul Timiș, primarul în funcţie, Nicolae Robu continuă negocierile, din partea municipalității timișorene, pentru a asigura și în continuare actualul spațiu ultracentral, din Piața Sfântu Gheorghe Uniunii Scriitorilor. Acum, noii proprietari ai acestui spațiu au avut o nouă cerere pentru a renunța la sediul Uniunii, vorbim despre spații în clădirea Primăriei Vechi.

Pe finalul unei noi ședințe de plen a Consiliului Local Timișoara, convocată de Nicolae Robu cu mai puțin de o oră înainte de a avea loc, acesta a făcut o nouă ”informare” pe tema sediului Uniunii Scriitorilor din Timișoara, deși nimeni nu solicitase informațiile respective. Dar, surpriza anunțată a fost pe măsură. Noii proprietari ai spațiului din Piața Sfântu Gheorghe au cerut la schimb pentru acesta alte spații, în clădirea Primăriei Vechi, din Piața Libertății. Se pare că propunerea a fost refuzată, pentru că acea clădire ar urma să intre în reabilitare, în cadrul unui program complex.

”N-am primit nicio reacție, dar lucrurile se precipită. Le-am adresat acelor cetățeni propunerea să facem un schimb cu proprietăți care aparțin municipalității, unde nu mai avem nevoie de aprobare. Nu sunt foarte multe. Astăzi urmau să-mi comunice încă un spațiu și apoi se va intra la negocieri legale. Probabil vor fi plăți de la o parte la alta, iar la final schimbul să fie echitabil. Ei au cerut un al doilea spațiu din Primăria Veche, dar nu îl putem da, pentru că e prevăzut într-un proiect de reabilitare și refuncționalizare. Din nefericire, nu au mai comunicat nimic”, a anunțat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

2 ore ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

12 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

18 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago