Politica

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a evitat să se pronunțe asupra persoanelor numite consilieri județeni din partea partidului

Consiliul Județean a fost numit oficial, cu tot cu cei doi aleși liberali neagreați de noul președinte interimar al PNL Timiş, Alin Nica. Alin Popoviciu şi Călin Roman au fost validați de Tribunalul Timiș, au fost învestiți pe funcții, iar acum li se cere să renunțe la funcțiile primite. Nica spune că acțiunile de excludere continuă.

Liderul PNL la nivel național, Ludovic Orban, prezent la ceremonia de învestire a CJT, a evitat să comenteze concret pe tema prezenței pe lista de consilieri județeni a unei persoane (Călin Roman) care a suferit o condamnare, vorbind, în schimb, despre excluderea de pe lista pentru parlamentare a altei persoane propuse din Timiș. Culmea, e vorba de tatăl primului, Petru Roman, primarul din Deta.

”Noi am trecut prin proces de transformare, avem o conducere nouă, numită interimar care este învestită de curând, și care va analiza caz cu caz, și va lua deciziile cele mai corecte. Eu, ca președinte al PNL la nivel național, am luat decizia, și am fost fost sprijinit de colegii mei din Biroul Permanent, să nu acceptăm pe lista pentru parlament un candidat pentru care se acceptase o hotărâre de incompatibilitate. În acest caz se va pronunța Biroul Județean, dar sunt convins că, odată ce noua conducere se va instala, va lua deciziile cele mai potrivite”, a declarat Orban, la Timișoara.

Alin Nica, liderul PNL Timiș, a reamintit încă o dată că a cerut plecarea persoanei vizate, cerându-i să își depună mandatul, în caz contrar fiind demarată excluderea din partid.

”Am și spus de mai mult timp, am cerut persoanei respective să renunțe la mandat, iar în cazul în care nu renunță, și am văzut că nu o face, vom demara procedurile legate pentru excludere. Cred că este momentul să facem acea asanare morală de care vorbeam și în campania electorală și suntem hotărâți ferm în această direcție”, a subliniat Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

19 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

19 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

19 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

21 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

21 de ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

22 de ore ago