Primăria Timişoara

Primarul în funcție al Timișoarei a anunțat un proiect de tip ”park and ride” la șase kilometri de Timișoara. Noua administrație decide continuarea sau nu

Nicolae Robu avea atât de multe proiecte în realizare sau doar la nivel de idee că nici măcar nu a ajuns să vorbească despre toate. Iar unul dintre acestea era realizarea unei imense parcări, la șase kilometri de Timișoara, unde cei care vin în oraș să își lase autovehiculele și de acolo să vină cu autobuzul în oraș. În plus, acolo este gândit și un sens giratoriu, care să permită și funcționarea acestui proiect de parcare.

Doar alegerile și pierderea luptei pentru un nou mandat l-au făcut pe Nicolae Robu să rateze realizarea și deschiderea unei parcări de mari dimensiuni în adevăratul sens al cuvântului, pentru Timișoara, dar nu pentru timișoreni. Deși sună ciudat, chiar așa este, parcarea respectivă s-ar fi făcut în colaborare cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, pe locația unei ferme care îi aparține.
Aceasta este situată pe Calea Aradului, undeva la mijlocul distanței dintre sensul giratoriu de ieșire din oraș și cel de la Mahle, de unde pornește Centura de Ocolire a orașului, la vreo șase kilometri de oraș. Iar ideea ar fi ca acolo să fie realizată o parcare de mari dimensiuni unde cei care vin la oraș din satele din jur sau din alte părți să își lase mașinile și de acolo să pornească spre oraș cu un mijloc de transport în comun pus la dispoziție tot de municipalitate. Ideea nu e ceva nou pentru lumea civilizată, e acel ”park and ride”, dar care tot în acea lume civilizată e construită la intrarea în oraș și nu la șase kilometri de acesta, alături de un nod de plecare a mai multor mijloace de transport în comun.

”Atât de multe sunt proiectele pe care le aveam că nici nu am vorbit de ele. Un proiect pe care îl avem este cel cu Universitatea de Științe Agricole, cu ei avem un parteneriat din 2017. iar acesta nu include doar acel drum dintre Torontalului și Aradului. Un drum foarte util, care permite șoferilor să nu mai intre în oraș de pe Calea Torontalului pe Calea Aradului și viceversa. În discuțiile pe care le-am purtat am identificat să facem încă un drum, cam din zona kilometrului 6, pe partea dreaptă este o fostă fermă, parte a USAB. Acolo e un teren, în parteneriat ne-am propus să amenajăm o parcare de mari dimensiuni. Și să asigurăm până acolo transport public, să nu se complice oamenii care au treburi de realizat și să meargă cu mașina în oraș. Vom amenaja acolo o mare parcare. Ne-am angajat să facem și un sens giratoriu acolo, la ieșirea din parcare (n.r. Pe Calea Aradului). Acolo se va putea merge în orice direcție și dinspre și spre oraș, va permite accesul în parcare”, a declarat Nicolae Robu.

Cât despre ”vom face” rămâne de văzut dacă noua administrație va ma considera necesar un proiect de acest tip, ”park and ride”, la șase kilometri de oraș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago