Politica

Pro România Timiș vrea un senator și doi deputați la alegerile generale. Birău și Pau renunță la funcțiile de primar și consilier județean

Alegerile parlamentare din decembrie vor avea, la Pro România, o campanie electorală mai mult online, că tot e pandemie. Dar, și în aceste condiții, partidul speră că va avea un senator și doi deputați.

Pus pe primul loc al listei la Senat, Nicu Birău, reales primar la Variaș, spune că va trece în parlament, pentru a putea susține primarii și ca să modifice legislația în domeniul administrativ. El e sigur că cei din Variaș nu se vor supăra că lasă postul pentru unul mai bun, la București.

”Îmi voi asuma trecerea în parlament. Am decis să candidez după alegeri, cred că îmi pot ajuta comunitatea mai bine din parlament. Sunt multe legi legate de administrația locală și pot să le îmbunătățesc și să ajut, astfel, primarii. Nu se vor supăra cei din Variaș, acolo este casa mea în continuare. Trăim niște timpuri și vremuri atipice. Alegerile locale au fost un test pe care l-am trecut așa cum ne-am propus”, a declarat Birău.

Nici colegul său, Adrian Pau nu va rămâne consilier județean, dacă va câștiga funcția de deputat. De fapt, acesta recunoaște că această candidatură nu a fost decât un fel de ”locomotivă” pentru partid și nu un scop în sine. Acum pleacă de pe poziția 1 a listei pentru Camera Deputaților.

”Am plecat cu un deziderat, să conduc colegii spre un rezultat bun la nivel de județ. Am luat peste 18.000 de voturi. Nu am făcut această campanie pentru Adrian Pau. De asta am acceptat să conduc cu Nicu Birău această organizație. Am reușit să obțin voturile de la consiliul județean cu o concurență acerbă, cu președintele în funcție, cu liderul PNL, cu 98 de primari în funcție. Suntem pregătiți pentru orice, avem oameni buni în o serie de domenii. Dacă Marius Craina și Roxana Iliescu au rămas la consiliul local, la consiliul județean avem oameni la fel de buni, este un om cu experiență administrativă, fost ministru secretar de stat, plus doi antreprenori, care au dezvoltat de la zero afaceri. Am convingerea că am făcut alegeri bun”, a declarat și Adrian Pau.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

O oră ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

17 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

19 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

22 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

23 de ore ago