Politica

PSD şi-a stabilit target-ul pentru alegerile parlamentare. Social-democraţii au depus la BEJ listele cu candidați

Un senator și trei deputați din partea PSD Timiș este target-ul partidului la viitoarele alegeri, a anunțat, joi, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele formațiunii la nivel național. El este locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților. Filiala locală a social-democraților a depus, joi, la Biroul Electoral Județean documentele aferente listelor pentru alegerile din decembrie.

Cei care nu mai au susținerea organizațiilor județene nu se vor mai lupta pentru un nou mandat, a spus Grindeanu. El subliniază că partidul vine cu liste cu oameni noi, specialiști în diferite domenii, pentru un aer proaspăt.

”În primul rând, în aceste zile lucrăm și e aproape de finalizare oferta electorală. Am ieșit cu un prim draft pe economie, pe agricultură, mâine, probabil, ieșim pe educație, sănătate ș.a.m.d. În al doilea rând, am finalizat listele cu care PSD vine în fața electoratului la nivel național. Am reușit să aducem și specialiști din toate domeniile, astfel încât să venim cu un aer proaspăt, cu un aer nou. Sunt foarte mulți oameni noi, alții, care n-au avut susținerea organizațiilor județene, nu se mai regăsesc pe listele PSD, indiferent de județ. Sunt acțiuni pe care noi le-am făcut în aceste săptămâni, acțiuni care vor continua și în zilele următoare, astfel încât să obținem ceea ce ne propunem, și anume câștigarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie”, a declarat Sorin Grindeanu în fața Palatului Administrativ din Timișoara, după depunerea documentelor la BEJ.

Liderul filialei Timiș, Alfred Simonis, locul 2 pe lista pentru Camera Deputaților, nu a ratat ocazia să răspundă acuzațiilor lansate de cei de la PNL, care au clamat lipsa unei democrații de partid în PSD, dar și de faptul că aici se stabilesc candidații după ce sunt impuși de la București.

”Pe listele PSD în Timiș veți regăsi oameni tineri, dar și oameni cu experiență, în același timp, oameni care au făcut parte din guverne, oameni care au făcut parte din actualul parlament, oameni integri, asupra cărora nu planează niciun fel de suspiciune. Poate nu pare atât de important, dar este extrem de important, sunt pe

liste oameni care s-au născut aici, în Banat. După alegerile acestea, cei care vor fi votați de timișeni vor trebui să ducă la București și să se reunească, indiferent de partidul din care fac parte, să identifice problemele județului Timiș, să facă un plan pe termen mediu și lung asupra obiectivelor pe care trebuie să le îndeplinim cu toții acolo. Din păcate, pe celelalte liste, ale celorlalte partide, veți regăsi mai mulți parașutați de la București, oameni care, după ce va trece această campanie electorală, nu-i vom mai găsi interesați de obiectivele și problemele județului Timiș. Aș face apel la ceilalți contracandidați la o campanie decentă și mă leg de niște afirmații făcute ieri de un președinte al unei organizații, care ne spunea că la PSD Timiș au fost impuși oameni. La PSD Timiș sunt candidați din Timiș, nu e nimeni de la București parașutat pe posturi eligibile, sunt oameni care au demonstrat în acești ani că sunt interesați de proiectele județului Timiș”, a declarat Alfred Simonis.

Un alt candidat PSD,acuzat de ”concurență” că nu prea își merită poziția pe care a primit-o este Eugen Dogariu. Locul 1 la lista pentru Senat, el a fost acuzat de Alin Nica, că nu ar fi prea dat prin Parlamentul României. Dogariu i-a recomandat acestuia să verifice lista cu prezența la dezbateri și să nu mai facă ”politică de București”, aducând acuzații nefondate.

La Senat, PSD Timiș va merge cu Eugen Dogariu, Sebastian Răducanu, Dorel Covaci și Simona Bejan.

La Camera Deputaților candidații sunt: Sorin Grindeanu, Alfred Simonis, Adrian Cionca, Mihai Ritivoiu, Luminița Țundrea, Alexandru Iovescu, Ion-Ardeal Ieremia, Alin Lăpădatu, Razvan Barta, Abel Țucu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

11 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

12 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

14 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

15 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

20 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

20 de ore ago