Politica

Regrete social-democrate după alegerile locale: candidatura lui Craina și nerealizarea alianței cu Pro România și ALDE

Orice s-ar fi încercat nu se putea învinge în alegerile pentru Timișoara, crede liderul social-democraților timișeni, Alfred Simonis, poporul a vrut cu dreapta și gata. Ce se putea mai bine era ”ieșirea” în lupta pentru primăria Timișoara cu persoana anunțată ca și candidat pentru funcția de primar încă din urmă cu un an (dar pentru care a fost permanent amânată nominalizarea), plus realizarea unei alianțe cu Pro România și ALDE, ce ar fi putut coagula voturile din partea stângă a electoratului, mai bine

După alegeri și anunțarea rezultatelor acestora, regretele sunt acum tardive… La aceiași concluzie a ajuns și liderul PSD Timiș, care admite că era de preferat să se iasă în lupta pentru funcția de primar al Timișoarei cu numele anunțat în urmă cu un an. Vorbim despre doctorul Marius Craina, care a fost ferm n dorința sa de a se lupta cu Nicolae Robu, a primit nominalizarea organizației Timișoara, după care a intrat cumva ”la păstrare”. Cineva, acolo sus în filială nu a vrut confirmarea candidaturii și Craina a tot așteptat. Aceasta, până s-a plictisit și a plecat la social-democrații ”mici”, la Pro România, unde a și fost desemnat candidat oficial pe același post.
PSD Timiș a rămas fără Craina, iar Voichița Lăzureanu a apărut târziu pentru a ocupa locul de candidat. Chiar și așa, s-a achitat onorabil de ”jobul” primit.
”Evident că am fi dorit să intrăm în alegeri cu candidatul anunțat cu un an înainte, ne-am fi dorit să fie el. Voichița (n.r. Lăzureanu) și-a făcut treaba foarte bine, ea nu a avut o campanie bazată pe atacuri la persoană. Nu se putea face prea mult, o bună parte dintre cei care au votat PNL PSD, Pro România, au votat la funcția de primar Dominic Fritz”, a declarat Alfred Simonis.
El nu are absolut nimic să-i reproșeze nici lui Călin Dobra, cel care s-a luptat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, cel care încă mai ocupă acest scaun a avut oricum un rezultat mai bun decât partidul la ultimele locale. Aici ar fi fost bună o alianță cu Pro România și Alde, primul loc la postul vizat de Dobra era oricum al ”dreptei„, dar se putea ieși pe locul doi.
”Dobra a făcut un scor peste cel am partidului, este un candidat cu rezultate în administrație. În Timiș, poporul a vrut dreapta, nu se puteau câștiga alegerile. Dar am fi putut să terminăm pe poziția a doua. O alianță ar fi fost excelentă, dar încercările noastre să-i convingem pe cei de la Pro România și ALDE pentru o candidatură comună au eșuat. E ușor acum să spui acum, după alegeri că nu se putea face nimic. La Timișoara, Fritz s-a plasat ca și un candidat împotriva lui Robu, campania sa a fost așa, și aastfel a și câștigat”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

55 de minute ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

2 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

4 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

5 ore ago