Studenţii Universităţii de Vest Timişoara, care îşi aprofundează studiile în domeniul istoriei şi teologiei, au din această săptămână la dispoziție un nou sediu special dedicat Departamentului de Studii Româneşti. Acesta este situat în spaptele clădirii Facultăţii de Arte, de pe strada Oituz.
Corpul de clădire are suprafața utilă de 2.126 mp, distribuită pe trei niveluri (parter, etaj 1 și mansardă), încorporând 4 săli de curs, 6 săli de seminar, 3 săli multifuncționale și o bibliotecă, dar și spațiile dedicate Centrului de Învățare al UVT, cabinetelor cadrelor didactice și Centrului de Gestiune a Școlarității.
„Avem marea bucurie de a inaugura astăzi, 5 octombrie, odată cu sărbătoarea Zilei Internaționale a Educației, o clădire modernă și ergonomică dedicată Teologiei și Istoriei, programe ale Departamentului de Studii Românești din Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT. Deși suntem în plină pandemie, când restricțiile ne-au obligat la decizii radicale de desfășurare a activităților educaționale în regim hibrid sau complet online, nu ne descurajăm și ne îngrijim cu atenție de toate proiectele și investițiile strategice pe care le avem în derulare. Nu am vrea deloc ca la finalul perioadei de aplicare a restricțiilor, la finalul pandemiei, să ajungem cu proiecte majore întârziate. Dimpotrivă, viața universității noastre merge mai departe”, a spus Marilen Pirtea, rectorul UVT, prezent la inugurarea oficială a clădirii.
La eveniment a fost prezent şi Î.P.S. Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, care a spus că demararea activităţii studenţeşti în noua clădire este un moment important în activitatea instituţiei de învăţământ superior.
„Studenții de la Teologie au acum o a doua catedrală. Prima este cea pe care o știți, din Piața Revoluției, a doua este acum în noua clădire a Facultății de Litere, Istorie și Teologie. Iată că se consolidează voința din Decretul prin care a fost înființată Universitatea de Vest, în care au fost incluse programele de studii de Litere, de Istorie și de Teologie. Este un moment important în viața centrului universitar timișorean”, a declarat Î.P.S. Ioan Selejan.
Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 8 milioane lei, finanţarea fiind asigurată atât din bugetul Universității de Vest din Timișoara cât și din bugetul Ministerul Educației și Cercetării. Spațiile noului imobil pot găzdui concomitent peste 600 de persoane.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…