Politica

Alin Nica anunță pacea. PNL acceptă și voteaza luni cei doi viceprimari, Cosmin Tabără și Ruben Lațcău

La doar un sfert de oră înainte de declarația de presă anunțată de Dominic Fritz pe tema negocierilor de constituire a majorității în Consiliul Local Timișoara, preşedintele PNL Timiș, Alin Nica, a făcut, la rândul său, publică o declarație video de presă, exact pe aceeași temă. Și, surpriză, nu știm dacă discuțiile purtate de cei doi sâmbătă au avut succes, fie ”jocul” impus de Fritz a fost motivul, cei de la PNL au decis ca în ședința de plen, programată astăzi după-masă, să susțină numirea lui Ruben Lațcău (USR), respectiv a lui Cosmin Tabără (PNL) pentru funcțiile de viceprimar.

Alin Nica nu a prezentat niciun fel de informații legate de situația de la Consiliul Județean și de numirea celor doi vicepreședinți de aici, dar a spus că îl va susţine pe Ruben Laţcău pentru funcţia de viceprimar al Timişoarei, PNL urmând să-l propună pe Cosmin Tabără pentru celălalt fotoliu de viceprimar.

”Nu înțeleg care este vâlva în sânul USR, despre ce va face PNL la următoarea ședință de consiliu local, în care se vor alege viceprimarii municipiului reședință de județ. Din punctul de vedere al nostru situația este clară, am discutat în forurile extinse ale partidului și în Biroul Politic Timișoara și cel județean, și în Forul Primarilor, și am hotărât, în majoritate covârșitoare, să sprijinim demersurile ca Primăria Timișoara să se apuce de treabă și să susținem atât candidatul nostru, Cosmin Tabără, dar și candidatul USR, Ruben Lațcău, astfel încât echipa executivă să fie funcțională și lucrurile bune pentru oameni să prindă concretețe. În jurul acestui subiect, din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare, vom vota la vedere. Poziția noastră este deschisă, hai să ne apucăm de treabă. Actele de politicianism meschin sau atacurile politice nu își au rostul. Noi ne vom abține în continuare de la manifestări de campanie electorală și ne vom axa pe atribuțiile administrative, în așa fel încât ce s-a întâmplat la Piatra Neamț să nu se întâmple și aici. De aceea, sperăm ca această mână pe care noi, PNL, o întindem spre cei de la USR PLUS să fie receptată pozitiv, să facă același lucru în toate UAT-urile din județ, unde și acei cetățeni au nevoie de o asemenea majoritate, PNL și Alianța USR PLUS. Și cetățenii din Dumbrăvița și din Giroc și din celelelalte localități merită acest lucru”, a anunțat Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago