Administratie

Alin Nica despre situţia de la DGASPC: “Este rezultatul managementului PSD-ist”. Încep controale la toate instituţiile din subordine CJ Timiş

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, a dispus un control la DGASPC Timiş, imediat după ce un şef din cadrul acestei instituţii a fost arestat pentru şpăgi multiple. De asemenea, Nica a anunţat că, “preventiv”, vor demara verificări la toate instituţiile din subordinea CJT, pentru a vedea dacă situaţia de DGASPC nu e “replicată” şi în alte părţi.

Luni, Tribunalul Timiş a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile a lui Laszlo Andras Lihor-Laza, șeful Serviciului Evidență Drepturi Persoane cu Dizabilități în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiş. Potrivit procurorilor DNA, acesta a luat şpăgi, între 2.000 şi 5.000 de euro, de la peste 100 de persoane pentru a le elibera indemnizaţii de handicap în fals. Culmea, fiindcă se ştia despre practicile lui Lihor-Laza, veneau la el persoane şi din alte judeţe, au arătat procurorii DNA.

Imediat după aflarea acestei veşti, Alin Nica a dispus un control la DGASPC, instituţie aflată în subordinea CJ Timiş.

“Am trimis acolo un audit, imediat ce am aflat ce s-a întâmplat. Din start, vreau să spun că acesta este rezultatul managementului PSD-ist din instituţie. Astfel de practici PSD-iste trebuie să dispară, iar eu mă lupta în acest sens. După câte am înţeles, problema este mult mai gravă decât s-a anunţat public. se întinde în timp, fiind constituită o adevărată reţea. Dar o să vedem acest lucru după control. Ceea ce mă îngrozeşte este faptul că bolnavi adevăraţi nu primesc aceste certificate, în schimb le primesc alţii contra şpăgilor. Ori acest lucru este de neiertat, este înfiorător. Am găsit la Consiliul Judeţean mai multe plângeri în instanţă din partea unor persoane care erau îndreptăţite să obţină certificate, dar nu le-au primit. Comisia i-a defavorizat. În schimb, au primit cei care au apelat la această reţea infracţională. Sunt profund nemulţumit, iar oamenii trebuie să ştie aceste lucruri”, a declarat Nica pentru deBanat.

De menţionat că instituţia în cauză este condusă de Emilia Milutinovici, ex-consilier judeţean PSD şi fostă şefă a Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

“Eu mă voi lupta cu aceste practici PSD-iste. Să nu uităm că, de la Ordonanţa 13, PSD una a promis în faţa oamenilor, ceea ce face şi acum, iar alta a făcut. Ca şi în acest caz. Sunt chestiuni grave şi oamenii trebuie să ştie”, a continuat Nica.

Mai mult, liderul CJ Timiş a mai spus că, în perioada imediat următoare, vor demara controale la toate instituţiile din subordine.

“Vom face analize foarte serioase la toate instituţiile, vom face verificări pentru a vedea dacă există sifonări ale banului public. Trebuie să vedem dacă nu cumva situaţia de la DGSPC este replicată şi în alte părţi. Preventiv, facem aceste verificări”, a mai spus Nica

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

6 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

8 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

9 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago