Consiliul Judeţean Timiş

Alin Nica își publică diplomele de studii pe site-ul CJ Timiș

Alin Nica, proaspătul președinte al Consiliului Județean Timiș, a decis să-și publice diplomele de studii pe site-ul instituției pe care o conduce. A luat această decizie după ce a discutat despre învățământul superior cu rectorii universităților de învățământ de stat din Timiș.

Nica a luat hotărârea de a-și publica diplomele de studii, după ce s-a întâlnit cu rectorii celor patru universități de stat din Timiș. Proaspătul președinte al CJ Timiș spune că un subiect care afectează negativ percepția cetățenilor asupra legitimității studiilor superioare este practica unor persoane publice de a-și îmbunătăți CV-ul cu studii nefinalizate, prin urmare susține un demers de transparentizare a parcursului universitar și își va publica diplomele de studii.

Am participat ieri la o întâlnire cu rectorii celor patru universități de stat din Timișoara și sunt încântat că am făcut împreună primul pas către o colaborare care se poate concretiza într-un centru de cercetare interdisciplinară. De asemenea am propus identificarea de clădiri și terenuri aflate în administrarea statului, județului sau ale comunelor sau orașelor din județ care pot fi transferate universităților cu scopul de creștere a capacității de școlarizare și cercetare. În cadrul aceleiași întâlniri cu reprezentanții mediului universitar s-a abordat un subiect care afectează negativ percepția cetățenilor asupra legitimității studiilor superioare, și anume practica unor persoane publice de a-și îmbunătăți CV-ul cu studii nefinalizate. Înțeleg îngrijorarea lor și susțin un demers de transparentizare a parcursului universitar al persoanelor publice. Voi publica pe site-ul CJT diplomele care îmi certifică CV-ul și îi încurajez pe colegii aflați în funcții alese să facă la fel deoarece consider că ar trebui să fim mândri de școlile și profesorii care ne-au format”, a spus Alin Nica.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

9 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

9 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

9 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

10 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

13 ore ago