Parlamentul României ar trebui să aibă membri doar aleși cu studii superioare, spune Alina Gorghiu, locul 1 pe lista de senatori de Timiș ai PNL. Discuția vine pe fondul apariției unor ”dileme” legate de studiile superioare ale candidatului USR PLUS la Senat, Raoul Trifan.
E nevoie de studii superioare pentru a accede în parlament? E o întrebare la care se caută de mai multe zile un răspuns, aceasta în contextul în care mai mulți candidați au CV-uri interpretabile, unele menționând studiile superioare ale acestora, dar nu și faptul dacă le-au finalizat sau nu.
Un asemenea caz este discutat de mai multe zile în mediul politic și public timișean, avându-l în prim plan pe candidatul USR PLUS, Raoul Trifan, care într-o variantă a CV-ului său apare cu studii superioare, în altele fără acestea, în fapt el studiind la facultate, dar fără a obține și diplomă.
Senatoarea PNL de Timiș, Alina Gorghiu, a vorbit pe această temă, a spus că nu vorbește despre o persoană anume, dar e evident la cine se referea. Parlamentarii ar trebui să aibă studii superioare, spune aceasta, chiar dacă legea nu o impune.
”Noi, la PNL filiala Timiș, am evaluat foarte atent candidaturile și pentru Senat și pentru Cameră Deputaților, iar una din exigențele principale a fost și aceasta, a studiilor superioare. Nici eu, nici Alin Nica, nu cred că trebuie să dăm explicații despre lista colegilor noștri de la USR, dar dacă mă întrebați pe mine, vă spun că instituția Parlamentului României merită această exigență a studiilor superioare și cred că pe viitor, oricine întocmește liste, ar trebui să aibă inclusiv acest criteriu esențial în vedere. Atunci când mergi în parlament, furnizezi expertiză, nu te școlesti acolo. Nu vreau să critic pe nimeni, nu este menirea mea să atac pe nimeni acum, răspunsul vă rog să îl folosiți la nivel de principiu, dar instituția Parlamentului suferă și așa la capitolul credibilitate și cred că pe viitor, atunci când facem selecție de parlamentari, oricare ar fi partidul respectiv, trebuie să fie o atenție mult mai riguroasă cu privire la pregătirea profesională”, a declarat, luni, Alina Gorghiu.
Ea e mirată că cei de la formațiunea politică respectivă nu au adus niciun fel de explicații legate de enigmele CV-ul colegului lor.
”Mi s-ar fi părut normal că cei care fac selecția și cei care candidează, atunci când există întrebări importante în spațiul public – și referitor la candidatul de la Senat de la USR a fost o întreagă dezbatere în ultimele zile – din păcate nu am văzut răspunsuri sau explicații din partea partidului care l-a propus. Nu pentru mine, însă cred că pentru electoratul care a investit încredere în colegii de la USR, cel puțin de la domnul Moș, domnul Fritz, ar fi meritat o explicație”, a mai spus Gorghiu.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…