Politica

Alina Gorghiu cere parlamentari cu studii superioare. Cei de la USR PLUS ar fi trebuit să explice situația colegului lor, Raoul Trifan

Parlamentul României ar trebui să aibă membri doar aleși cu studii superioare, spune Alina Gorghiu, locul 1 pe lista de senatori de Timiș ai PNL. Discuția vine pe fondul apariției unor ”dileme” legate de studiile superioare ale candidatului USR PLUS la Senat, Raoul Trifan.

E nevoie de studii superioare pentru a accede în parlament? E o întrebare la care se caută de mai multe zile un răspuns, aceasta în contextul în care mai mulți candidați au CV-uri interpretabile, unele menționând studiile superioare ale acestora, dar nu și faptul dacă le-au finalizat sau nu.

Un asemenea caz este discutat de mai multe zile în mediul politic și public timișean, avându-l în prim plan pe candidatul USR PLUS, Raoul Trifan, care într-o variantă a CV-ului său apare cu studii superioare, în altele fără acestea, în fapt el studiind la facultate, dar fără a obține și diplomă.

Senatoarea PNL de Timiș, Alina Gorghiu, a vorbit pe această temă, a spus că nu vorbește despre o persoană anume, dar e evident la cine se referea. Parlamentarii ar trebui să aibă studii superioare, spune aceasta, chiar dacă legea nu o impune.

”Noi, la PNL filiala Timiș, am evaluat foarte atent candidaturile și pentru Senat și pentru Cameră Deputaților, iar una din exigențele principale a fost și aceasta, a studiilor superioare. Nici eu, nici Alin Nica, nu cred că trebuie să dăm explicații despre lista colegilor noștri de la USR, dar dacă mă întrebați pe mine, vă spun că instituția Parlamentului României merită această exigență a studiilor superioare și cred că pe viitor, oricine întocmește liste, ar trebui să aibă inclusiv acest criteriu esențial în vedere. Atunci când mergi în parlament, furnizezi expertiză, nu te școlesti acolo. Nu vreau să critic pe nimeni, nu este menirea mea să atac pe nimeni acum, răspunsul vă rog să îl folosiți la nivel de principiu, dar instituția Parlamentului suferă și așa la capitolul credibilitate și cred că pe viitor, atunci când facem selecție de parlamentari, oricare ar fi partidul respectiv, trebuie să fie o atenție mult mai riguroasă cu privire la pregătirea profesională”, a declarat, luni, Alina Gorghiu.

Ea e mirată că cei de la formațiunea politică respectivă nu au adus niciun fel de explicații legate de enigmele CV-ul colegului lor.

”Mi s-ar fi părut normal că cei care fac selecția și cei care candidează, atunci când există întrebări importante în spațiul public – și referitor la candidatul de la Senat de la USR a fost o întreagă dezbatere în ultimele zile – din păcate nu am văzut răspunsuri sau explicații din partea partidului care l-a propus. Nu pentru mine, însă cred că pentru electoratul care a investit încredere în colegii de la USR, cel puțin de la domnul Moș, domnul Fritz, ar fi meritat o explicație”, a mai spus Gorghiu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

5 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

6 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

7 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

8 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

9 ore ago