Primăria Timişoara

După poezie vin și acuzațiile. Fostul primar Nicolae Robu a comentat despre rata de absorbție a banilor europeni

Marți, actualul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, anunța că rata de absorbție efectivă a fondurilor europene din cadrul instituției pe care o conduce este de doar 0,28%, adică un milion de lei bani trați efectiv, dintr-o valoare totală a proiectelor de 460 de milioane de lei. Inițial, fostul primar nu a vrut să comenteze afirmațiile urmașului său, răspunzându-i pe deja bine obișnuita cale, rețeaua Facebook, cu versuri din Mihai Eminescu. Dar, la ceas de seară, după ce a analizat datele, Nicolae Robu tot a oferit o replică, probabil simțindu-se vătămat în activitatea depusă de el în ultimii ani.
Folosind din plin deranjantele ”Caps Lock”, Robu face o recapitulare a ceea ce a contorizat el la fonduri europene.

REALITATEA VERIFICABILĂ ORICÂND PE DOCUMENTE OFICIALE PRIVITOARE LA PROIECTELE PE FONDURI EUROPENE ALE PRIMĂRIEI TIMIȘOARA. Nu ca replică la afirmațiile noului Primar -asta va veni la momentul potrivit, deocamdată îl las să-l vadă lumea singură în toată “splendoarea” lui-, ci din respect pt timișoreni, care AU DREPTUL să cunoască realitățile Timișoarei și nu ce li se furnizează de mașina de intoxicare informațională apărută în Timișoara din toamna anului 2019 și plătită de-atunci nonstop, în precampanie, campanie și postcampanie, cu bani grei, de grupurile de interese în slujba cărora este, fac cunoscută situația reală, VERIFICABILĂ ORICÂND PE DOCUMENTE OFICIALE, privitoare la proiectele pe fonduri europene ale Primăriei Timișoara. Știu că unii cititori nu vor să audă, nu vor să accepte, aceste realități -dar eu îi respect, sperând că se vor trezi din mreje- și mai știu, de asemenea, că nici presa -cu excepțiile de rigoare- nu va fi interesată. Și totuși, iată cum stau lucrurile:
TOTAL GENERAL PROIECTE PE FONDURI EUROPENE ALE PRIMĂRIEI TIMIȘOARA: 92 cu o valoare totală de: 2.762.709.423 lei, adică: 570 MILIOANE EURO !!!
Defalcat:(1) Total proiecte structuri interne ale Primăriei: 59 din care: 49 în implementare (asta înseamnă aprobate, deja cu contractul de finanțare semnat și în derulare, contracronometru; ele atrag banii efectivi pas cu pas, pe măsura avansării implementării; spre exemplu, în curând, vor începe să vină tramvaiele, câte unul pe lună, ceea ce va însemna câte 2.2 milioane euro pe lună fonduri absorbite efectiv), 2 în precontractare, 2 în rezervă, 2 în evaluare, 4 finalizate
VALOAREA TOTALĂ A ACESTOR PROIECTE ESTE DE: 1.259.182.702 LEI,
adică: 260 MILIOANE EURO, (2) Total proiecte unități subordonate și aparținătoare ale PMT: 33 proiecte din care: 21 în implementare (asta înseamnă aprobate, deja cu contractul de finanțare semnat și în derulare, contracronometru; ele atrag banii efectivi pas cu pas, pe măsura avansării implementării), 1 în precontractare, 3 în rezervă,3 în evaluare, 5 finalizate, valoarea totală a acestor proiecte este de:1.503.526.721 lei, adică: 310 milioane euro”, spune Robu pe Facebook.
Din nou, fără a face vreo referire la un nume, el vorbește despre ”minciună ordinară, intoxicare”, care a r fi făcute de oameni care nu au nimic de oferit.
”ACESTEA SUNT REALITĂȚILE VERIFICABILE!!! RESTUL E MINCIUNĂ ORDINARĂ, INTOXICARE INFORMAȚIONALĂ FĂCUTĂ FĂRĂ RUȘINE DE OAMENI CARE N-AU NIMIC DE OFERIT, CI NUMAI ȘI NUMAI DE LUAT!”, a scris Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago