Primăria Timişoara

Se caută un city manager pentru Timișoara. Candidații vor fi intervievați telefonic de primar

Timișoara are nevoie urgent de un city manager. Dominic Fritz caută o persoană dinamică, cu experiență în domeniul managementului, și îl va alege prin concurs, chiar dacă legea îi permite să îl pună pe post la propria alegere.

Primarul Timișoarei a ales să facă un concurs pentru acest post, spre deosebire de Consiliul Județean Timiș, acolo unde Marian Vasile a fost direct numit direct de președintele instituției. Legea îi permitea lui Fritz să numească direct pe acest post o persoană de încredere, dar el a decis să urmeze calea unui concurs transparent.

De azi am dat drumul procesul pentru city manager, se caută un lider dinamic, o  persoană cu experiență în domeniul administrativ sau privat. Eu sper. și sunt sigur, că o să găsim o persoană dinamică care să lucreze cu mine și cu viceprimarii. Căutăm o persoană cu experiență de management, cunoștințe solide în bugetare. City Managerul poate fi numit direct de primar, conform legii, dar eu vreau concurs. Poate atragem un profesionist, chiar din altă parte. Va fi selecție, un interviu telefonic, va urma o ultimă selecție dintre trei persoane. Este foarte important pentru mine să avem un proces transparent și corect”, a anunțat Dominic Fritz.

Conștient de ”abundența” de diplome de cea mai bună calitate de pe piața românească a muncii, el spune că se va baza mai ales pe experiența și recomandările primite de candidați, mai puțin pe hârtiile prezentate de acesta. Primarul a spus că este conștient de existența ”acelor mori de diplome”, corectându-se ulterior, el făcând referire la fabricile de diplime.

Nu o sa angajez o agenție de detectiv care să verifice diplomele, eu  mă uit la rezultate, vom cere referințe, acolo intră în funcție și judecata noastră, știm că există fabrici de diplome, nu o să fiu impresionat de acele diplome”, a mai subliniat Fritz

Mai multe informații se pot găsi aici https://www.primariatm.ro/2020/11/17/timisoara-cauta-administrator-public-city-manager/ .

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban

Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de…

13 ore ago

„Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar

Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de…

13 ore ago

Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net

Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware…

14 ore ago

Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte

Victorie importantă pentru CSC Dumbrăviţa în etapa a şasea a sezonului regular. Bănăţenii s-au impus…

14 ore ago

Pe mâna veteranilor. Sadoveac şi portarul Stojkovic, principalii protagonişti ai victoriei cu Bacăul

Meci intens pe semicercul Sălii UVT, acolo unde în etapa a 3-a, SCM Poli a…

14 ore ago

Mâncare aleasă, vin proaspăt şi Lepa Brena! Timişenii sunt aşteptaţi în acest weekend la Vârșeț

Ediţia a 66-a a Zilelor Culesului de Struguri de la Vârșeț, Serbia, se desfăşoară în…

16 ore ago