Primăria Timişoara

Fritz a oprit contractul mamut, de 18 milioane lei, pentru curățenia proprietăților Primăriei Timișoara, inclusiv obiective care nu există

Clădirile deținute de primăria Timișoara nu vor mai luci exemplar, de 4,3 milioane de lei pe an, a decis Dominic Fritz. Primarul spune că în acest moment instituția nu are bani pentru un asemenea proiect imens, unul de care, deocamdată, se ocupă cei de la Horticultura și de la Colterm, care în acest fel mai fac și un ban cinstit, deși nu au în obiectul de activitate așa ceva.

Deocamdată nu se mai caută o firmă care să se ocupe de un contract mamut, care ar fi trebuit să facă să lucească de curățenie tot ce are primăria Timișoara în proprietate. Noul operator de curățenie avea de curățat până și o serie de locații care, de fapt, în acest moment nici măcar nu există: un număr de 12 wc-uri publice, un număr de 15 clădiri ale primăriei, Bazinul de Înot din Circumvalaţiunii, Sala Constantin Jude, dar şi un număr de şase locaţii care în acest moment nu există ca atare, vorbim despre cele patru cinematografe şi viitorul Multiplexity, adică unităţi care nu prea ai ce curăţenie să faci. Contractul e cu atât mai ciudat cu cât suma alocată este identică pe fiecare an, chiar dacă acele locații nu există momentan și vor deveni obiective reale…cândva.
Licitația era lansată în luna iulie a acestui an https://debanat.ro/2020/07/curatenia-costa-la-primaria-timisoara-contract-mamut-in-valoare-de-178-milioane-lei_300500.html . După ce a analizat bugetul municipalității, Dominic Fritz a decis că această licitație nu este momentan de actualitate.

Am luat la verificat toate procedurile de licitație care acum sunt în derulare, din cauza situației financiare în care ne aflăm a trebuit să oprim două din aceste licitații. Pur și simplu pentru că deocamdată nu dispunem de resursele financiare pentru a le da curs. Prima este despre externalizarea serviciilor de curățenie în primărie, unde sunt prevăzuți aproape 18 milioane de lei. Noi, deocamdată, nu avem acești bani, momentan serviciul de curățenie este asigurat de Colterm și Horticultura, nici asta nu este o soluție bună pe termen mediu. În situația financiară actuală, deocamdată nu avem banii pentru acest serviciu”, a declarat Fritz.

Primarul spune că situația financiară apărea ca fiind una bună, dar că se practică un fenomen extrem de toxic, acela de a rostogoli datoriile în viitor, cu speranța la unele fonduri care vor apărea.

”Situația financiară este una dificilă, lucrurile nu pot continua așa, avem exemplul facturilor. Încerc să găsesc răspuns la întrebarea câte facturi neplătite sunt, inclusiv la unitățile primăriei, la care se fac plăți din același cont. Există o practică de rostogoli datoriile în viitor cu speranța că se vor plăti de undeva”, a mai spus Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Marilen Pirtea, dsemnat şi oficial preşedinte al PNL Timiş. Vasile Blaga, secretar general adjunct la nivel naţional

În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…

30 de minute ago

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

19 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

20 de ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

20 de ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

20 de ore ago