Opinii

Jurnal de campanie (3). Alegerile sub lupa pariorilor. Ce cote au partidele pentru câştigarea alegerilor în Timiş

Alegerile din 6 decembrie nu reprezintă o miză foarte importantă doar pentru partide, candidaţi şi, nu în ultimul rând, toţi românii, dar, în particular, şi pentru casele de pariuri şi pariori. Românii, în general, dar şi timişenii, în special, pot paria acum nu doar pe victoriile lui Barca sau Juve, golurile lui Messi sau Ronaldo, dar şi pe şansele de reuşită ale Alinei Gorghiu, Sorin Grindeanu sau Cătălin Drulă.

Să vedem, aşadar, pentru început, ce şanse dau casele de pariuri pentru câştigarea alegerilor în judeţul Timiş. Sunt cote valabile pentru acest început de campanie electorală. PNL este mare favorit pentru a fi pe primul loc, potrivit cotelor de la betano.ro. Astfel, liberalii au o cotă de 1,60 pentru câştigarea alegerilor. (La un leu depus pe PNL, câştigi 1,60 dacă acesta iese învingător.) Pe locul II, nu foarte departe de PNL, vine USR PLUS cu o cotă de 2,40. Casele de pariuri nu dau nicio şansă tandemului Grindeanu – Simonis în Timiş, PSD fiind clasat pe locul III, la distanţă de primele formaţiuni, cu o cotă de 6,00. Pro România are o cotă de 20,00 pentru câştigarea alegerilor în Timiş, iar PMP – 30,00. Ultimul partid prins în oferta din Timiş este UDMR, cu o cotă de 100,00.

Există şi o opţiune de duel, respectiv, cine va avea mai multe voturi între PNL şi USR PLUS. Aici cotele sunt de 1,55 PNL, respectiv 2,35 USR PLUS.

PNL este considerat mare favorit şi la nivel naţional, având o cotă de 1,40. Pe locul II, PSD este creditat cu 3,10, iar USR PLUS închide podiumul cu o cotă de 10,00. La nivel naţional, Pro România are o cotă de 200,00 pentru a câştiga alegerile, iar PMP – 300. Pe locul VI vine UDMR cu 500. Urmează PER – partidul care reciclează PSD-iştii care n-au prins locuri – 1.000, PRM (mai există?) – 1.500 şi PPUSL (partidul Antena 3) – 2.000.

Într-un duel PNL – PSD la nivel naţional, cotele sunt de 1,35 pentru liberali, respectiv 3 pentru social-democraţi.

Şi în celelalte judeţe din Vest, PNL este considerat mare favorit. Astfel, la Arad, liberalii au o cotă insignifiantă, 1,07, PSD (12,00) fiind şi aici pe locul III, după USR PLUS (10,00). În Caraş-Severin, PNL este cotat cu 1,15, aici locul II fiind însă deţinut de PSD4,50, USR PLUS având 10.00.

De menţionat că USR PLUS este considerat favorit doar în Bucureşti, unde are o cotă de 1,35. PSD se află pe locul II în Capitală – 3,00, iar PNL pe III – 3,50.

Evident, în perioada următoare, aceste cote pot suferi modificări, în funcţie de evoluţiile partidelor.

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

3 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

4 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

5 ore ago