Administratie

Horetim cere ca valoarea impozitului pe clădiri să nu fie adoptat de Primăria Timișoara în forma propusă, dar și o reducere cu jumătate a acestuia

Nu au avut succes la vechea administrație, acum speră să obțină acordul lui Dominic Fritz. Reprezentanții din domeniul HoReCa solicită, printr-un memoriu trimis pe adresa Primăriei Timșoara, să nu fie aplicată cota de impozit de 1,95% pe clădiri, dar și să obțină o reducere de 50 de procente al impozitului pe clădiri. Condiţiile economice sunt extrem de dificile, spun reprezentanții domeniului hotelier, al restaurantelor și barurilor din orașul de pe Bega.

Situația economică din domeniul HoReCa s-a deteriorat foarte mult din cauza restricțiilor impuse de pandemie, așa că este nevoie de sprijinirea acesteia. Printr-un memoriu trimis pe adresa municipalității, reprezentanții timișoreni ai acestei industrii cer ca propunerile de impozitare a clădirilor să nu fie adoptate de plen așa cum au fost propuse.

Aceștia supun atenției primăriei trei puncte principale, care, sintetizate, prezintă câteva înlesniri fiscale.

„Să nu adoptați proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale în variant propusă, în baza căreia timișorenii vor trebui să plătească și anul viitor un impozit reprezentând 1,95% (1,30 x 50%) din valoarea clădirii, în această categorie fiind incluse hotelurile, pensiunile, restaurantele, barurile, sediile de firmă, spațiile de producție”, se spune în memoriul Horetim.

De asemenea, aceștia mai solicită și o reducere cu 50% a valorii impozitului pe clădiri, o cerere care a fost lansată și spre vechea administrație, dar a fost respinsă.

Totodată, Horetim mai cere muncipalității „să invitați reprezentanții noștri la consultări cu privire la măsurile cu impact economic asupra industriei HORECA, pe care autoritatea publică locală intenționează să le adopte”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

8 minute ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

5 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago