Opinii

„Ilegalistul” Grindeanu se ascunde de PNL. Problema e că PNL nu-l caută pe Grindeanu

„Artiştii” Romică Ţociu şi Cornel Palade au intrat în direct la Antena3 şi RTV, anunţând că vor refuza categoric orice ofertă venită de la Hollywood, pentru a juca în megaproducţii americane. Ei şi-au motivat demersul prin atacurile ambasadorului Adrian Zuckerman la adresa PSD şi susţinerea, în schimb, a „statului paralel”, adică a Guvernului Orban şi preşedintelui Iohannis, ba chiar şi a luptei anticorupţie. Imediat, media roşiatică şi nu numai a început să le ridice nemaivăzute osanale.

Mihai Gâdea anunţă cinci ediţii consecutive „bomba bombelor” cu cei doi la „Sinteza zilei”. Dan Voiculescu le dublează salariile pentru scălâmbăielile de la Antena 1. Sputnik le dă premiul de cei mai buni actori români ai mileniului. Maria Grapini îi duce la Bruxelles pentru o „seară culturală românească”. „Analiştii” Ion Cristoiu şi Bogdan Chireac vorbesc ore în şir despre „demnitatea naţională” a celor doi. Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta îi fac eroi ai „libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti” ale românilor. Renate Weber  le dă titlul de „avocaţi onorifici ai poporului”, iar Valer Dorneanu îi ia consilieri personali la CCR.

În fine, „ce mai freamăt, ce mai zbucium” în societatea românească, mai ceva decât linşajul public al lui CT Popescu. Nimeni însă dintre cei de mai sus nu pune o întrebare de bun simţ: „Dar v-a chemat cineva să jucaţi la Hollywood?”. Sigur, cele de mai sus sunt o pură fantezie, dar au o legătură foarte mare cu o declaraţie cât se poate de reală.

Astfel, zilele trecute, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că el, pe persoană fizică, exclude orice alianţă cu PNL după alegerile parlamentare. „Eu pot să vă spun ce exclude Sorin Grindeanu. Acestea sunt decizii politice. Eu exclud acest lucru. Modul în care a guvernat PNL în acest an este o dovadă a iresponsabilității, a lipsei de performanță în actul de guvernare, iar noi nu ne putem alia cu asemenea partid. Este părerea mea, dar așa cum știți foarte bine e o decizie politică. Eu vă spun doar o părere personală”, a afirmat Grindeanu, adăugând că e sigur că PSD va câştiga alegerile. Problema pentru premierul Ordonanţei 13 este că, aşa cum producătorii de la Hollywood n-au auzit de cei doi măscărici iubitori de PSD, darmite să-i cheme în California, nici PNL nu şi-a propus o alianţă cu PSD. Ba, o exclude categoric. Chit că am văzut şi acum titluri de genul “Grindeanu îngroapă PNL!”; “Lovitură mortală pentru liberali!” etc.

O să spună unii că nu ar fi ceva nemaivăzut o asemenea alianţă, dovadă fiind USL. E adevărat, dar USL reprezintă cea mai tristă experienţă şi eroare a PNL. Ori să greşeşti o dată e omeneşte, să greşeşti a doua oară în acelaşi mod, trebuie să fii dobitoc. Sigur, nu contest că printre liberali nu ar exista nostalgici după USL, dar aceştia sunt minoritari. Şi chiar dacă ar reprezenta o voce puternică în PNL, un „neamţ” de la Palatul Cotroceni i-ar calma poate chiar cu vorbele pe care Lascăr Catargiu le-a spus unui alt „neamţ”, cunoscut mai mult drept Carol I: „Aiasta nu se poate, Majestate!”.

De ce a făcut atunci Grindeanu această declaraţie? Să se afle în treabă? Sau a vrut s-o ia pe urmele ilegalistului comunist care se ascundea, deşi nu-l căuta nimeni?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

33 de minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

O oră ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

14 ore ago