Administratie

La noapte, Lugojul intră în carantină! Sânnicolau Mare și Ciacova ar putea ieși din carantină/Update. E oficial

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis ca Lugojul să intre în carantină zonală, având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare cu SARS-Cov2 la o mie de locuitori la nivelul municipiului Lugoj este în creștere. Sânnicolau Mare și Ciacova ar putea ieși din carantină. Măsura urmează să intre în vigoare la miezul nopţii.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o nouă analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu măsura carantinării zonale.

„În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie”, transmite Prefectura Timiș.

Rata de infectare în Lugoj, în această dimineață, este 7,05 la mia de locuitori.

Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU.

Având în vedere că, în data de 21 noiembrie, la ora 12.00, încetează măsura carantinării orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova, tot în cursul zilei de azi, DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantinare a acestora. În urma analizei a reieșit faptul că, pentru ambele orașe, rata de incidență/1000 de locuitori este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1000 de locuitori. Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică.

Update. A fost semnat Ordinul pentru intrarea în carantină a Lugojului

Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a semnat Ordinul pentru intrarea în carantină a Lugojului, începând de la miezul nopții – 21 noiembrie, ora 0.00. Este interzisă circulația în afara localității și în localitate, fără un motiv întemeiat.

Toate reglementările Ordinului le găsiți aici: http://cjsutm.ro/wp-content/uploads/2020/11/ODSU-Carantinare-Municipiul-Lugoj.pdf

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

24 de minute ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

57 de minute ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

O oră ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

2 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

2 ore ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

4 ore ago