Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center organizează a patra ediție a conferinței anuale „Security Challenges in the Balkans Region”. Conferința beneficiază de prezența unor oficialități și reprezentanți ai mediilor academice din România, Italia, SUA, Bulgaria, Franța, UK, Croația, Serbia, Polonia şi Turcia.
Din cauza restricțiilor legate de starea de alertă, conferința are loc într-un cadru de organizare special, cu o limită maximă de participanți prezenți față în față, impusă de legislație, dar cu o participare semnificativă în formatul de comunicare online și cu difuzarea live a dezbaterilor pe site-urile organizatorilor (www.newstrategycenter.ro și www.uvt.ro/ro/security2020) și pe pagina de Facebook aEvenimentului (https://www.facebook.com/events/391977018854281).
Evenimentul din acest an se va desfășura respectând toate măsurile legale cu privire la oprirea răspândirii COVID-19.
În deschiderea conferinței, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarant: „Nu este întâmplător faptul că această conferință de securitate, unică prin amploare și specific, astăzi la a patra ediție are loc la UVT. Preocuparea comunităţii academice din UVT, dedicată formării unei culturi de securitate moderne, care a cunoscut de-a lungul ultimilor ani mai multe forme, inclusiv prin dezvoltarea programului masteral de Studii de Securitate Globală, a condus la acreditarea universităţii noastre ca furnizor de programe educaţionale de formare în studii de securitate, destinate specialiştilor UE. UVT a obținut anul acesta statutul de membră a Colegiului European de Securitate şi Apărare (CESA) al Uniunii Europene (UE), în cadrul căruia va participa, prin componente educaţionale, la dezvoltarea resurselor umane din UE, urmare a proiectelor strategice derulate şi a orientării structurale către dezvoltarea culturii de securitate în mediul academic. Zona noastră, multiculturală prin tradiție și europeană prin vocație, zona Banatului, această parte a culturii europene, este un pivot strategic în proiecțiile de securitate ale UE și NATO și considerăm vitală implicarea mediului universitar în promovarea tuturor instrumentelor care pot contribui la conservarea securității în Balcani”.
Tot în deschiderea lucrărilor, Pirtea i-a invitat pe reprezentanții autorităților centrale și locale să adreseze participanților mesaje referitoare la rolul dezbaterilor din cadrul conferinței anuale de Securitate în Balcani pentru comunitatea locală, dar și pentru comunitatea județului Timiș și a regiunii. Au luat astfel cuvântul prefectul de Timiş, Liliana Oneț, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, şi primarul Tmişoarei, Dominic Fritz.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…