Politica

Nici vorbă de acord politic PNL – USR PLUS. Numirea viceprimarilor sau a viceprimarului Timișoarei e fără acordul liberalilor

Șeful PNL Timiș, Alin Nica, a fost luat total prin surprindere de decizia primarului Dominic Fritz de a convoca luni ședința de plen a Consiliului Local Timișoara, în care este anunțată alegerea viceprimarilor. Mai mult, punctul de pe ordinea de zi referitor la acest capitol este, la rândul său, interpretabil, pentru că precizează că se vor alege un viceprimar sau viceprimarii. Vor să negocieze de pe poziții de forță, spune Nica!

Cine spera că PNL și USR PLUS s-au înțeles pentru formarea majorităților din Timiș, în urma anunțului de desemnare a viceprimarului sau viceprimarilor Timișoarei, și aici sunt discuții, s-a înșelat amarnic. Cel puțin asta ne spune Alin Nica, președintele PNL Timiș. El a fost luat prin surprindere de acest anunț de convocare a CLT.

”Am rămas surprins că primarul a convocat ședința pe luni, noi nu am terminat negocierile. Nu știu cum să iau această atitudine, o interpretez ca o dorință de negociere de pe poziții de de forță. Nicăieri unde sunt primari de ai noștri nu vor să facă majorități cu PNL. Suspiciunea e ca preferă PSD sau Pro România. Noi le-am dat în două locuri posibilitatea sa pună viceprimari de la USR, la Biled sau Lenauheim. Mi se pare ciudat să spui că nu vrei. Au respins oferta de a avea doi viceprimari la Timișoara. Poate lipsa de experiență sau răbdare e de vină, nu e o chestiune necesară aici. Eu am răbdare și aștept explicațiile lor. De ce să fim numai la Timișoara și nu peste tot? Eu presupun că e așa, dar nu înțeleg. Care a fost rațiunea să forțeze o asemenea ședință?”, a declarat Alin Nica.

Deși unul dintre cei doi consilieri locali supleanți care vor depune jurământul luni este Cosmin Tabără, liberalul al cărui nume a fost vehiculat intens ca fiind următorul viceprimar, Nica nu confirmă că decizia e definitivă.

”Nu am spus că îl susținem pe Tabără, este una din propuneri, dar așteptăm finalizarea negocierilor. Ar trebui să ne vedem și mâine (n.r. cu Dominic Fritz)”, a mai spus Nica.

Ce e și mai interesant este că nu știm dacă vor fi numiți pe post ambii viceprimari sau doar unul, ceea ce ar fi chiar ciudat. La punctul 5 de pe ordinea de zi a ședinței scrie ”Alegerea Viceprimarilor/Viceprimarului Municipiului Timișoara”. Posibil, Fritz speră că astfel va reuși să convingă PNL să accepte propunerile sale și așa să fie doi viceprimari numiți, în caz contrar, fiind bun și numai unul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

3 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

4 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

6 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

7 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

12 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

13 ore ago