Administratie

Pregătiri pentru carantina parţială. Primăriile din Timiş trebuie să găsescă spaţii în aer liber pentru pieţe

Începând de luni, activitatea pieţelor agroalimentare trebuie organizată în aer liber. Prefectura Timiş le-a cerut primarilor din judeţ să se ocupe de găsirea unor spaţii în care să se poată desfăşura această activitate.

Prefectura Timiş a transmis, astăzi, primăriilor din județul o adresă în baza căreia se solicită primarilor ca, în conformitate cu dispoziția primului ministrul Ludovic Orban, să dispună măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor agricoli, astfel:

– Unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus, astfel încât să fie funcționale ca spațiu deschis;

– Acolo unde nu pot funcționa în acest fel, se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în zonele respective;

– În cazul în care nu există această posibilitate, se vor organiza și autoriza de către autoritățile locale, piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

Totodată, Instituția Prefectului a identificat un număr de 11 piețe în spații închise sau semi-închise, pe raza județului Timiș, dintre care opt în Timișoara (Iosefin, Piața de Gros –Ovidiu Balea, Badea Cârțan, 700 Timișoara, Dacia, Girocului, Lipovei, Doina), și în Lugoj, Buziaș, Făget.

Pentru aceste piețe se vor lua măsurile necesare asigurării, în continuare, a accesului producătorilor agricoli în vederea comercializării produselor.

De asemenea s-a solicitat Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș identificarea unor soluții pentru comercializarea produselor alimentare de origine animală în spații deschise. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș a trimis o circulară primăriilor în acest sens, urmând ca acestea să pună în practică soluțiile identificate.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

2 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

2 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

4 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

4 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

5 ore ago