Primăria Timişoara

Microbuze de la STPT pregătite de Primăria Timișoara pentru transportul pacienților afectați de coronavirus

Primăria Timișoara e pregătită să pună la dispoziția sistemului medical local o serie de microbuze de la Societatea de Transport Public Local, pentru transferul pacienților infectați cu Covid 19, pentru că ambulanțele nu mai fac față numărului mare de persoane care au nevoie de transfer.

Suntem într-o situație în care ambulanțele abia mai reușesc să facă față. Încercăm să găsim mașini de la societățile comerciale aflate în subordinea primăriei să le punem la dispoziția Serviciului de Ambulanță pentru recoltarea de probe la domiciliu, ca sa nu trebuiască sa folosim ambulanțe. Pregătim deja microbuze de la STPT, pe care sa le folosim, dacă ambulantele nu vor mai face față să aducă pacienții la triaj, la Babeș pentru recoltarea probelor. Avem pregătite microbuzele de la STPT, pentru a duce pacienții acolo”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Conform celor declarate de primar, am ajuns într-o fază dificilă, într-o creștere care poate fi considerată exponențială, în care oamenii nu mai au loc în spitale. Despre un eventual transfer al pacienților spre alte județe din jur, există contacte, dar nu se poate discuta despre o asemenea operațiune, pentru că și acolo sunt deja.

În continuare, cei interesați să afle informații legate de situația Covid sau despre probleme legate de acest virus, dar și cei care vor să ajute la susținerea efortului, există pagina de internet covid19.primariatm.ro.

Legat de problema carantinării Timișoarei, primarul a devenit ceva mai maleabil, el spune că trebuie să vedem dacă măsurile mai stricte, introduse luni, vor avea efect, după care se poate discuta despre înăsprirea acestora.

”Eu susțin în continuare că situația e foarte serioasă și trebuie să analizăm foarte bine în aceste zile, dacă măsurile stricte de luni ajung să oprească această creștere exponențială, sau dacă e nevoie de o frână de urgență mai clară pentru a opri răspîndirea virusului”, a mai subliniat Fritz.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

13 minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

2 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

2 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

3 ore ago