Administratie

Reprezentanții sălilor de fitness din Timișoara au protestat împotriva suspendării activității acestora/FOTO

Protestele celor care operează săli de fitness în Timișoara au continuat, joi, când reprezentanții acestor afaceri s-au adunat în fața Palatului Dicasterial. Ei au acționat în judecată decizia autorităților locale de a le închide activitatea din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai mulți antrenori de fitness, dar și clienți ai sălilor de sport din oraș, au protestat joi la Palatul Dicasterial și au cerut redeschiderea sălilor de fitness. Așa cum debanat.ro a anunțat în premieră https://debanat.ro/2020/11/reprezentantii-salilor-de-sport-au-dat-in-judecata-prefectura-timis-si-cjsu_312857.html , reprezentanții acestui sector au atacat în contencios administrativ decizia de a le suspenda activitatea acum 4 săptămâni, printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Măsura închiderii sălilor de fitness din Timiș este restrictivă și discriminatorie deoarece nu apare în actul de declarare a stării de alertă (H.G. nr. 856/14.10.2020 si HG 967/ 13.11.2920)și este făcută cu depăşirea competenţelor de către autoritatea publică locală. Hotărârea semnată de prefectul județului Timiș a fost adoptată în contradicție față de actele normative aflate în vigoare la data pronunțării hotărârii care permiteau desfășurarea de activități de pregătire fizică în săli de sport” au anunțat reprezentanții operatorilor fitness care au dat în judecată Comitetul Situațiilor de Urgență Timiș și Prefectura Județului Timiș.

Protestatarii susțin că s-a făcut o diferenţiere de tratament juridic între operatorii economici care desfăşoară activităţi sportive şi alţi agenţi economici care oferă servicii de îngrijire personală şi a căror funcţionare este în continuare permisă.

”Măsurile care s-au luat pentru reglementarea sălilor de fitness nu au fost nici graduale, nici proporționale. Niciunde în România nu a existat un focar de infecție Covid-19 într-o sală de sport, organizarea spațiului interior permite distanțarea socială și asigurarea tuturor măsurilor de igienă” au mai anunțat reprezentanții operatorilor fitness.

Decizia judecătorului este așteptată astăzi, în cazul în care soluționarea este nefavorabilă, operatorii fitness sunt hotărâți să meargă mai departe cu demersurile în instanță.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago