Sănătate

Reprezentanții sălilor de fitness, față în față cu autoritățile: „Nu a fost vreodată un focar de infectare Covid-19 într-o sală de sport”

Reprezentanți ai sălilor de fitness s-au întâlnit cu autoritățile, reprezentanți ai Prefecturii Timiș, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, după ce, zilele trecute, sălile au fost închise în localitățile cu incidența cazurilor de SARS-Cov2 peste 3 la mia de locuitori.

Cei de la sălile de fitness le-au transmis autorităților că sportul este sigur și că „argumentele pentru închiderea sălilor de fitness sunt discriminatorii și contestabile din punct de vedere legal. Nu a fost vreodată un focar de infectare Covid-19 într-o sală fitness, asigurăm toate cerințele prevăzute de instituțiile statului și contribuim la sănătatea membrilor noștri. Considerăm că am fost vizați aleatoriu și am fost închiși abuziv” .

Cei de la sălile de fitness au transmit autorităților că angajații pierd, statul pierde contribuțiile și mai ales comunitatea pierde cu închiderea acestor săli.

„S-a observat o recuperare mult mai rapidă și o convalescență redusă în cazul persoanelor care practică sport și se hrănesc echilibrat. Avem printre clienți chiar și persoane care se recuperează după Covid prin activitate fizică. Respectăm distanțarea socială, purtăm mască, asigurăm norme de igienă însă trebuie să regândim modul în care ne îngrijim sănătatea și cum facem prevenția bolilor. Aici, sportul joacă un rol esențial”, au spus reprezentanții domeniului fitness timișean.

De menţionat că Timişoara se află printre foarte puţinele oraşe cu rata de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori în care au fost închise sălile de fitness. De altfel, săptămâna trecută a fost lansată o petiţie publică privind redeschiderea acestor săli, aceasta fiind semnată până acum de aproape 5.500 de timişoreni.

La întâlnire au fost prezenți operatorii de fitness Friends Arena, Smartfit, Gym One, Nextfit și Iguana .

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

15 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

16 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

16 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

17 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

18 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

19 ore ago