Invatamant

Sute de elevi din Timișoara nu au acces la internet pentru a face școală online. Sunt chiar și profesori fără conectare în online!

Chiar dacă ne aflăm la Timișoara, unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România, și aici sunt sute de elevi care nu au acces la internet. Mai mult, sunt chiar și cadre didactice care nu ar avea acces la rețeaua de comunicații mondială!

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în acest moment în Timișoara sunt 384 de elevi fără acces la internet, respectiv 1.475 care nu au acces la un dispozitiv personal cu care să acceseze rețeaua. În ceea ce îi privește pe aceștia, nu înseamnă că nu se pot conecta la orele online. Ei folosesc dispozitivele familiei (majoritatea), dar nu au un dispozitiv al lor. Dificultatea apare unde sunt mai mulți frați sau părinții folosesc dispozitivul. Tabletele din Programul guvernamental “Școala de acasă” vor rezolva această problemă, în cea mai mare parte, deci elevul va avea dispozitivul lui, fără să mai depindă de unul de la o terță persoană.

La nivelul județului Timiș sunt 3.425 de copii, elevi sau preșcolari, care nu au conexiune la Internet, 2.810 dintre ei provenind din mediul rural.

”De la Guvern se așteaptă 6.367 de tablete, prin programul special. Ar mai fi nevoie de 1.000 de echipamente. Cauza e că raportările transmise au fost dinamice, nu riguroase și coerente. Am mai constatat că orele nu se pot face de pe telefonul mobil, care a ieșit din calcul”, a declarat Marin Popescu, inspector șef în cadrul ISJ Timiș.

Chiar dacă vor fi tablete, acestea ar putea rămâne neutilizate, pentru că acolo unde sunt folosite nu există servicii de internet.

”Împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale – Direcția Județeană încercăm să găsim soluțiile cele mai bune, în contextul în care autoritățile ar trebuie să sprijine conectarea. Mai ales că probabil peste trei săptămâni vom reveni la cele trei scenarii. Perspectiva financiară nu e totul. Important e să găsim providerii și să nu semnăm contracte doar de dragul de a le semna, trebuie să atingem și o viteză de bună calitate”, a mai spus Popescu.

Ceea ce este interesant e că în Timișoara un număr de 11 cadre didactice au declarat că nu posedă acces la internet. De asemenea, 31 de asemenea specialiști nu au acces la un dispozitiv de comunicare propriu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timișoara va avea loc dezbaterea „35 ani de libertate sau 35 ani de dezamăgire? Revoluția din 1989 și ce ar fi putut să fie”

Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…

7 ore ago

Colterm întrerupe furnizarea căldurii şi apei calde în mai multe zone din oraş

Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…

8 ore ago

Ciocnirea giganților: accident cu tramvaie! Două persoane au fost transportate la spital

Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…

8 ore ago

Catălin Drulă, atac dur la liderii PSD în scandalul Nordis: “Așa arată banditismul de stat”

Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…

8 ore ago

PNL Timiş a pierdut şi „războiul consilierilor” din Sânnicolau Mare. Cei şase consilieri excluşi din PNL au fost validaţi în instanţă

Judecătoria Sânnicolau Mare a validat mandatele celor şase consilieri locali din partea PNL pe care…

9 ore ago

Cosmin Şandru, despre Marcel Ciolacu: “Este un real pericol pentru țară, pentru siguranța națională”

Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că un preşedinte al României precum Marcel Ciolacu…

10 ore ago