Social

Universitatea de Vest Timișoara a fost inclusă înr-un nou top universitar

Cursa pentru locuri în clasamentele universitare ocupate de universitățile timișorene revine în actualitate. Acum, Universitatea de Vest anunță că este prezentă în patru dintre domeniile clasificate în Round University Subject Rankings 2020 Științe naturale, Științe tehnice, Ştiinţe ale vieții și Ştiinţe medicale.

În topul publicat pentru domeniul Ştiinţe naturale, UVT a obținut cea mai bună poziție pentru dimensiunea Research Rank, fapt pentru care ocupă cea de-a doua poziție la nivel național (la nivel mondial ocupă poziţia 390 din 711 de universităţi din acest domeniu).

„Universitatea de Vest din Timișoara se regăsește în elita universitară mondială prin clasarea în rankingul RUR2020, o confirmare ce vine în urma interpretării evoluției noastre de la un an la altul în privința celor patru dimensiuni principale considerate esențiale pentru un eco-sistem universitar: predare, cercetare, diversitate internațională şi sustenabilitate financiară. Este o nouă evaluare ce confirmă calitatea programelor educaționale și de cercetare din UVT, care nu ne poate decât motiva, o dată în plus, pentru fixarea unor țeluri înalte pentru următorii ani”, a spus Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Clasamentul Round University Subject Rankings are la bază informaţiile folosite pentru generarea clasificării generale Round University Ranking şi măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în 4 categorii de indicatori: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Topul mondial Round University Ranking, publicat din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova, a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc, dar şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Global Institutional Profiles Project (GIPP).

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: rankinguvt

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

57 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago