Administratie

Alin Nica cere redeschiderea sălilor de sport: „Eu sunt un adept al sportului și cred în creșterea naturală a imunității prin practicarea de activități fizice”

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis, în luna octombrie, închiderea sălilor de fitness. Președintele Cj Timiș, Alin Nica, cere redeschiderea lor, mai ales că rata de infectare a scăzut, în Timiș, ajungând astăzi, la nivel de județ, la 4 la mia de locuitori.

Alin Nica a trimis astăzi o adresă Instituției Prefectului Timiș, prin care cere CJSU redeschiderea sălilor de sport. Practic, Nica solicită convocarea imediată a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a redeschide aceste săli, ai căror reprezentanți au făcut chiar și un rpotest, zilele trecute, pentru redeschiderea sălilor de fitness.

„În ultimele zile, rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la nivelul județului Timiș, ca rezultat al impunerii unor restricții care au fost, în acel moment, necesare. Le mulțumesc tuturor locuitorilor județului nostru pentru că au înțeles să respecte restricțiile și astfel am reușit să mai câștigam o bătălie împotriva acestui cumplit virus. Acum, însă, trebuie să mergem mai departe și, treptat, să revenim la normal. Una dintre primele masuri care ar trebui luate vizează redeschiderea centrelor de fitness și a sălilor de sport, bineînțeles, cu respectarea normelor de igienă și de distanțare. Eu sunt un adept al sportului și cred în creșterea naturală a imunității prin practicarea de activități fizice. Am discutat cu mai mulți medici și specialiști în domeniu, iar aceștia susțin că practicarea sportului contribuie deopotrivă la prevenția bolii sau, în cazul celor care au făcut forme ușoare de COVID-19, la o recuperare mai rapidă. De asemenea, îmi doresc ca, pe viitor, alături de principalii operatori fitness din județ, să inițiem un parteneriat sub forma unor campanii comune pentru promovarea sportului”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

 

 

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago